Yandex Metrica

Asgari ücret 10 bin TL olacak! Bakan Bilgin zam için ilk kez tarih verdi: Banka promosyonu ve enflasyon destekleri gündemde

Asgari ücret 10 bin TL olacak! Bakan Bilgin zam için ilk kez tarih verdi: Banka promosyonu ve enflasyon destekleri gündemde

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan biri haline gelirken Bakan Bilgin'den beklenen açıklama geldi. Bakan Bilgin asgari ücret zammı için ilk kez tarih verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini duyurmasının ve emekli bayram ikramyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesinin ardından vatandaşların gözü asgari ücrete çevrildi. AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapmadan önce konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret için ara zammın tarihini duyurdu.

'ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM TEMMUZDA'

Asgari ücret 2023'te brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlenmiş, yeni rakamın işverene aylık maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş olmuştu. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan biri haline gelirken Bakan Bilgin,'Asgari ücrete zam temmuzda.' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading