Yandex Metrica

Araba alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun: 2 ay sonra...

Araba alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun: 2 ay sonra...

Sıfır otomobillerde matrah düzenlemesi sonrası sıfır araçların yüzde 30'luk kısmında 100 bin TL'ye varan indirim yaşandı. Diğer yandan sektör uzmanları matrah düzenlemesinin 2-3 ay işe yarayacağını daha sonra yaşanacak zamlarla fiyatların eski haline döneceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:07

Sıfır otomobillerde yapılan matrah düzenlemesi geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bununla beraber, sıfır otomobil fiyatlarında yaklaşık 100 bin TL kadar indirim olurken sektör uzmanlarından sıfır araç alacak vatandaşlara kritik bir uyarı geldi. 

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

FİYATLAR 100 BİN TL GERİLEDİ 

Matrah artışıyla bazı araçlar tekrar yüzde 50 ve 60’lık ÖTV dilimine girecekler. Fiyatları da belli oranda düşecek.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, enflasyonun rekor kırdığı bir ortamda sıfır otomobillerde matrah (vergiye tabi tutar) düzenlemesinin etkisinin en fazla üç ay süreceğini söyledi.

Gerçek Gündem'de yer alan haberde, düzenlemeyi “Nasıl Bir Ekonomi”nin YouTube kanalında yorumlayan Şahin, maliyetlerdeki artışla birlikte bu düzenlemenin de geçici bir pansuman tedbiri olmaktan öteye gitmeyeceğini belirtti.

Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları paylaştı Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları... Haberi Görüntüle

İKİ ÜÇ AY SONRA FİYATLAR ESKİSİ GİBİ OLACAK 

Şahin şöyle konuştu: Bu güncellemenin ömrü taş çatlasa iki buçuk, üç aydır. Güneş altındaki kar topu misali eriyecek. Çünkü tedarikte de sıkıntı başlayacak. İnsanlar araç almak için koşturduğunda bunları bulmakta zorlanacak. Kasım itibariyle markalar ikinci üçüncü zamlarını da yaptılar. Bu tedarikteki sıkıntı kadar üretimden de kaynaklanıyor. Dünyadaki hammadde sıkıntısı bize yeni yeni yansımaya başladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading