Yandex Metrica

Altında yeni rekor gelir mi? 6 kurumdan çarpıcı tahmin! 1175 TL'yi aşarsa...

Altında yeni rekor gelir mi? 6 kurumdan çarpıcı tahmin! 1175 TL'yi aşarsa...

Altında 1 haftada rekor yükselişler yaşanırken gözler 22 Mart'ta açıklanacak olan FED faiz kararına çevrildi. 6 uluslararası kurumdan çarpıcı tahminler geldi. Kurumların ortak tahminine göre, gram altında 1.175 TL önemli bir direnç. Buranın üzerinde kalınması yükselişleri uzmanlara göre tetikleyebilir.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

FED'in faiz artışına gideceği konuşulurken ABD'de 3 bankanın iflas açıklaması dengeleri bir anda değiştirdi.  Altında yükselişler bir anda artarken merkez bankalarının faiz planlarının değişmesi de gündeme geldi.

Altın dünyadaki bu gelişmelerin ışığında 6 haftanın en yüksek seviyesini gördü. 1 hafta içinde 120 dolar birden yükselerek 1.930 dolara dayanan ons altında haftalık çıkış yüzde 7’ye yaklaştı.

Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram, çeyrek, tam altın alınır mı? Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram,... Haberi Görüntüle

GÖZLER FED'İN FAİZ KARARINDA

Finansal piyasaları desteklemek için Fed’in faiz artışlarına son vermesi gündemde. Merkez bankasının oranları değiştirmeme ihtimali de giderek artıyor. Beklentiler, piyasaların 50 baz puanlık bir faiz artırımı için yaklaşık yüzde 80 şans gördüğü geçen haftaya göre önemli ölçüde değişti. Daha ileriye bakıldığında, piyasalar yaz sonunda olası bir faiz indirimini fiyatlamaya başlıyor. Tahvil piyasalarındaki fiyatlamalar Fed’in yılsonuna kadar 50 baz puanlık faiz indirimine gidebileceği beklentisinin oluştuğuna işaret ediyor. Bu da altının artık yakıt deposunu doldurabileceği anlamına geliyor.

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih... Haberi Görüntüle

6 KURUMDAN ÇARPICI ALTIN TAHMİNİ

Citigroup’tan 2023 için yeni bir altın tahmini yapıldı. Amerikan finans kuruluşu altın fiyatı tahminini yüzde 3,8 artırarak 1.900 dolar/ons seviyesine yükseltti.

Natixis, ortalama fiyatı tahminini ons başına 1.790 dolar olan ilk 2023 tahmininden 1.830 dolara yükseltti.

StoneX Metals, bu yıl ons altının yüzde 14 yükselerek yılı 2.000 doların üzerinde tamamlayacağını öngörüyor.

ABN -Amro Group, değerli metalin 2023'te ortalama 1.900 dolar/ons olacağını tahmin ediyor.

TD Securities ons altının yılın geri kalanında 1.925 doların üzerinde hareket edeceğini savunuyor.

Wallet Investor, fiyatların 2023’ü 2000 doların üzerinde tamamlayacağını hesaplıyor. Kuruluş, algoritma tabanlı fiyat tahmin hizmeti veriyor.

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

GRAM ALTINDA KRİTİK SEVİYE 1.175 TL

ABD'de banka iflaslarının ardından gram altın 1.182 direncini aştı. Yukarı yönlü işlemlerde ise 1.175 önemli bir direnç. Buranın üzerinde kalınması yükselişleri uzmanlara göre tetikleyebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading