Yandex Metrica

Altında son 1 hafta! Uzman ekonomistler tek konuda anlaştı! Bunu yapan zengin olur

Altında son 1 hafta! Uzman ekonomistler tek konuda anlaştı! Bunu yapan zengin olur

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarındaki ani düşüş ile ilgili değerlendirmede bulundu. Özman konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Şu anda altın almak mantıklı' sözlerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarının düştüğü günlerde yatırım yapmak isteyenlerin aşamalı bir şekilde altın alabileceğini ifade etti. 

Özman, altın fiyatlarının dünya ve Türkiye piyasalarında düşüşte olduğunu belirterek, ons altın fiyatının 190 dolardan aşağı düşmeye başladığını belirtti. 

Özman söz konusu düşüşü değerlendirirken, "Altın fiyatlarının düşeceği beklenen bir gelişmeydi. Fiyatların geri çekilmesini 2-3 ay etkileyen olay ise Ukrayna- Rusya Savaşı oldu. Altının ONS fiyatının 1900 dolar üstüne çıkmasını gerektirecek çok önemli bir sebep kalmadı. Şu anda altının ONS'u 1880 dolar seviyelerinde dolaşıyor. Altının fiyatının düşmesinde FED'in aldığı kararlar etkili oldu. FED, pandemi döneminde hem bütçe genişlemesi hem de faiz indirimi uygulamıştı. ABD doları dünyada çok bulununca altın fiyatları o dönemde artış göstermişti. Pandemi dünya gündeminden ayrılıyor. FED'de bütçe daraltmasına gideceğini ve faiz arttıracağını belirtti. Piyasadan dolarlar toplanınca da ABD dolarının değeri arttı, altında fiyat düşüşü yaşandı" sözlerine yer verdi. 

Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün süre vererek... Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün... Haberi Görüntüle

ALTIN ALMA DÖNEMİ

Altın almak için uygun zaman olduğunu ifade eden Özman, "Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de altın fiyatları düştü. Elinde altını olanlar çok endişe etmesin. Bizim gibi dövize ihtiyacı olan bir ülkede altın fiyatları çok düşmeyecektir. Altının gramının bin TL'ye görmesi, savaş esnasında kısa süreli yükselişlerdi. Bugünkü fiyatlar korkulacak fiyatlar değil. Bu fiyatlar altın almak için uygundur. Elinizde 100 bin TL'niz varsa 20 bin liralık dilimler halinde bekleyerek belli aralıklarda altına yatırım yapabilirsiniz. ONS, enflasyona bağlı olarak daha fazla düşmez. O yüzden şu anda altın almak mantıklı. Bu günleri fırsat görüp, peyderpey yatırım yapılabilir. Elinizdeki parayı bir anda yatırmayın, düşüşleri de bir fırsat olarak görün diye bakıyorum" ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading