Yandex Metrica

1,5 milyar dolarlık kaynak! Bakan Şimşek resmen duyurdu: Dış finansmana erişim güçlü seyrinde

1,5 milyar dolarlık kaynak! Bakan Şimşek resmen duyurdu: Dış finansmana erişim güçlü seyrinde

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak akışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek "Türkiye’nin dış finansmana erişimi güçlü seyrine devam ediyor." dedi.

Ekonomi

13.04.2024, 06:23

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya platformu X'den yaptığı açıklamada, "Uygulamaya koyduğumuz program sayesinde Türkiye’nin dış finansmana erişimi güçlü seyrine devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

1.5 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK

Paylaşımına devam eden Bakan Şimşek, "Haziran-Ocak döneminde orta-uzun vadeli dış borç çevirme oranı bankalarda yüzde 140’a, reel sektörde yüzde 113’e ulaştı." dedi.

Açıklamalarında devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Son olarak Dünya Bankası’ndan enerji arz güvenliğinin güçlendirilmesi ve yeşil dönüşümün desteklenmesi için 1,5 milyar dolar kaynak sağladık." ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Haberi Görüntüle

FİNANSMAN PAKETİ İMZALANDI

Türkiye'nin dış kaynak akışına ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Şimşek, dış finansman kuruluşlarından, ülkedeki kurumlara proje finansmanı kapsamında kaynak sağlamaya devam ettiklerini vurgulayan Şimşek, son olarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) deprem bölgesi için açıkladığı 1,5 milyar avroluk finansman paketi kapsamında 500 milyon avroluk desteğe yönelik mutabakat zaptının imzalandığını anımsattı.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

3 AYRI PROJE İÇİN 1.5 MİLYON DOLAR

Sözlerine devam eden Mehmet Şimşek, EBRD'nin ardından Dünya Bankasından da 3 proje için destek sağlandığı bilgisini vererek, "Türkiye'nin ekonomi yol haritasına duyulan güven, dış kaynak akışının bu yıl da tüm hızıyla sürmesini sağladı. Dünya Bankası ile yürüttüğümüz verimli işbirliği kapsamında 3 ayrı proje finansmanı için 1,5 milyar dolar temin ettik." dedi.

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

YEŞİL DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Açıklamalarına devam eden Şimşek, "Söz konusu kaynak, Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin sağlanması ve işletmelerin yeşil dönüşüm sürecinin desteklenmesi amaçları için kullanılacak." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading