Yandex Metrica

Öğretmenlere müjde! Kanun teklifi bu ay Meclis'e geliyor: ÖBA sistemi uygulanacak!

Öğretmenlere müjde! Kanun teklifi bu ay Meclis'e geliyor: ÖBA sistemi uygulanacak!

Genç öğretmenlerin mesleki gelişimi için uzaktan eğitimleri ve belli konularda uzmanlaşmış okullara gezi programlarını öngören Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi bu ay Meclis'e gelecek. Pakette devrim niteliğinde yenilikler var!

Genel

08.04.2024, 20:17

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM'de 2022 yılı MEB bütçesine ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Konuşmasında bu ay Meclis gündemine gelmesi planlanan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ne ilişkin detaylar veren Bakan Özer, başarı oranı yüksek okullarla diğerleri arasındaki farkı kapatmak için 'özellikle genç öğretmenleri eğitime tâbî tutacaklarını' açıkladı. 

Mesleğinde 5 yılı doldurmamış öğretmenler öncelikli olmak üzere tüm personelin uzaktan eğitim imkanları kullanılarak mesleki gelişim periyoduna gireceğini belirten Özer, şu bilgileri verdi:

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

BİR SİSTEM ÖĞRETMENLERİ KADAR GÜÇLÜDÜR

"Bir eğitim sistemi öğretmenleri kadar güçlüdür. Bu nedenle eğitimde fırsat eşitliği bağlamında öncelik verilecek alanlardan en önemlisi öğretmenlere sağlayacağımız desteklerdir. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini, kişisel gelişimlerini ve liderlik özelliklerini geliştirmelerini desteklemek için çok kapsamlı eğitim programları uygulayacağız. Özellikle mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize ve deneyimi 5 yılın altında olan öğretmenlerimize öncelik vereceğiz. Gerekli tüm planlamalarımızı yaptık. Yüz yüze ve uzaktan eğitim platformlarının tüm imkanlarını kullanarak öğretmenlerimizin tüm eğitim taleplerini karşılayacağız." 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

KENDİLERİNİ GELİŞTİRİP SERTİFİKA ALDILAR

"Uzaktan eğitim çok önemli fırsatlar sunuyor. 15-21 Kasım'daki ara tatilde uzaktan eğitimlerde sunduğumuz seçeneklere öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Bu dönemde 679 bin 386 öğretmen en az bir eğitim içeriğini tamamlayarak sertifika aldı. Bazı öğretmenler ise kendi istekleriyle birden çok eğitime katıldı. Böylece bir haftalık ara tatilde sertifikalı toplam eğitim sayısı 886 bin 233'e yükseldi. Öğretmenlere uzaktan eğitimde, seçenekleri zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim. Bu tarihler arasında öğretmenlerimiz öğrenciler gibi okullara gitmeden uzaktan eğitimle mesleki gelişim eğitimlerini alabilecek." 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

MESLEKİ GELİŞİM TOPLULUKLARI...

"Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin desteklenmesinde yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Her okulun kendine has özel şartları ve bu duruma bağlı özel ihtiyaçları olabileceğinden hareketle, bu yeni uygulamayla okul düzeyinde de mesleki gelişim faaliyeti düzenlenmesine imkan sağlayacağız. Okullarımız almak istedikleri eğitimleri, talep gerekçelerini ve ulaşmak istedikleri sonuçları belirleyerek, mesleki gelişim planlarını oluşturacaklar, Bakanlık olarak biz de bu talebin bütçesini doğrudan okullara göndereceğiz. Bir diğer yeni uygulamamız ise 'Öğretmen Mesleki Gelişim Toplulukları' oluşturmaktır. Öğretmenlerimiz, bu uygulamayla yalnızca teorik bilgi almayacak, aldıkları bilgiyi meslektaşlarıyla birlikte sınıfa taşıyacak, bu süreçteki deneyimlerini ve varsa sorunları dile getirerek eş zamanlı ilerleyen bir iyileşme süreci ve deneyimden beslenen bir programı tamamlamış olacaklardır. Biz bu sistemi teorinin uygulamaya dönüştüğü, eğitimlerin bir yenilik olarak sınıflara taşındığı bir alan olarak görüyoruz. Öğretmen mesleki gelişim toplulukları da tıpkı okul temelli mesleki gelişim gibi doğrudan okullara aktaracağımız kaynaklarla finanse edilecek ve gönüllü öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşecek."

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

OKUL GEZİLERİ BAŞLIYOR! BU KEZ ÖĞRETMENLER...

"Bir diğer yenilik ise bir okuldaki güzel bir uygulamanın başka okullara da taşınmasını sağlamaya dönük programdır. Mesleğin uygulanması sırasında oluşan bilgi ya da sistemin ürettiği tecrübe ile öne çıkan okullarımızı, öğretmenlerimiz yerinde görsün diye kısa süreli öğretmen hareketlilik programları başlatıyoruz. Mesleki eğitimde ortaya koyduğumuz ve adına Mükemmeliyet Merkezi dediğimiz tecrübenin yerinde görülmesi için ilgili alan öğretmenlerimizi bu okullarda kısa süreli görevlendirerek buradaki tecrübeden faydalanmalarını sağlayacağız. Bu uygulamayı zamanla diğer başarılı okulları da içerecek şekilde genişleteceğiz. Bu şekilde birbirinden öğrenen, birbirini destekleyen, iyi uygulamaların hızla sisteme taşındığı yenilikçi bir yapı kurmuş olacağız."

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

İLK KEZ BÜTÜNCÜL BİR KANUN OLACAK

"Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanabilecek. Adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hakları, görevleri ve sorumlulukları gelişim temelli bir sistem içinde tanımlanacak. Kariyer sistemindeki avantajları nedeniyle öğretmenler, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine de yönelecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, inşallah bu ay içinde TBMM'ye gelecek. TBMM'de değerlendirilme sürecinde desteğinize olan inancımız tamdır. Sizlerin de destekleriyle bu bağlamda önemli bir eksikliği daha gidermiş olacağız. Bu süreçte destek ve katkılarınız için şimdiden tüm öğretmenlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum." 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

İŞ DÜNYASIYLA BİR ARADA 

"Mesleki eğitimin güçlendirilmesinde attığımız en önemli adım, iş dünyasının temsilcilerini eğitim süreçlerinin tamamına dahil etmektir. Artık sektör temsilcileriyle birlikte müfredatı güncelliyor, öğrencilerimizin işletmelerde beceri eğitimlerini ve öğretmenlerimizin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Tüm mesleki eğitim müfredatını güncelledik ve ulusal meslek standartlarıyla uyumlu hale getirdik. Attığımız bu sistematik adımlar, öğrencilerin mesleki eğitime yönelimlerini de artırdı. Mesleki eğitim, BİLSEM'ler ve liselerde, 2021'in on ayında toplam 3 bin 806 fikri mülkiyet ürün tescil başvurusunda bulunduk. Bu başvurulardan 1441 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini alarak önemli bir kazanım elde ettik."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading