Yandex Metrica

MEB harekete geçti! 'Öğretmenlik Kariyer Sınavı' hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusu

MEB harekete geçti! 'Öğretmenlik Kariyer Sınavı' hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı 'Öğretmenlik Kariyer Sınavı' hakkında kamuoyunu yanıltıcı iddialar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duryusunda bulundu.

Genel

06.03.2024, 19:46

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ayazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavının şaibeli olduğu, öğretmenler arasında, sınav sorularının elden ele dolaştığı iddiaları üzerine harekete geçildiği belirtildi.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ 

Açıklamada, yanıtıcı iddiaları yayn kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. 

Bakanlıkça Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde şunlara yer verildi:

Söz konusu yalan haberlerin amacının, kariyer basamaklarında ilerlemek isteyen ve Kariyer Basamakları yazılı sınavına bu amaçla başvuran en az 600 bin öğretmenin zihninde sınav ile ilgili kuşku ve endişe yaratmak olduğu hususu her türlü izahtan varestedir. Bu iddiaların kimler tarafından yayıldığı hususunun Cumhuriyet Başsavcılığınızca yapılacak incelemeler neticesinde tespit edilebileceğini düşünüyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading