Yandex Metrica

Yunanistan Türkiye'ye karşı Fransız uçağını Amerikan füzesiyle korumaya çalışıyor! Kendilerine ait bir şeyleri bile yok

Yunanistan Türkiye'ye karşı Fransız uçağını Amerikan füzesiyle korumaya çalışıyor! Kendilerine ait bir şeyleri bile yok

Yunanistan, Fransa'dan aldığı 6 Rafale savaş uçağını ABD'nin Patriot hava savunma sistemleriyle korumaya aldı. Yunanistan'ın Fransa'dan 18 tane daha savaş uçağı alacağı bildirildi. Atina yönetimi toplamda 24 Rafale satın almıştı.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Türkiye ile Ege Denizi'nde hava sahası ve karasuları gerginliğini tırmandıran Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı 24 Rafale savaş uçaklarının 6'sı Atina dışındaki Tanagra Hava Üssü'nde konuşlanıyor. 

Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya kucak açtı Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya... Haberi Görüntüle

FRANSIZ UÇAĞINI AMERİKAN FÜZELERİYLE KORUYORLAR 

Fransız teknisyen ve eğitimci pilotların katılımı ile Yunan pilotların eğitimi yapılırken, Rafale'lerin Tanagra Hava Üssü'ne gelmesi ile beraber yeni hangarların yapım çalışmasınını dışında uçakların korunması için üsse Patriot hava savunma sistemlerinin yerleştirildiği bildirildi. 

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

18 ADET SAVAŞ UÇAĞI DAHA ALACAKLAR 

Sözcü'nün haberine göre, Fransa'dan alınan 6 Rafale tipi savaş uçağı Tanagra'da konuşlanırken, Atina'nın Paris yönetimi ile yaptığı 2,8 milyar dolarlık alım kapsamında Fransız Hava Kuvvetleri'nden 18 adet savaş uçağı daha alacağı bildirildi. 

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

EKONOMİK SIKINTIYA RAĞMEN UÇAK ALMAYA DEVAM EDİYORLAR 

Yunanistan'ın  Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı hava üstünlüğünü sağlamak üzere ABD'den F-35 savaş uçağı alımı için çalışmaları ve Atina hükümetinin ekonomik sıkıntı içerisinde olmasına rağmen silahlanmaya devam ettiği belirtildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading