Yandex Metrica

Yeni bir cephe mi açılıyor? Rusya Finlandiya'ya asker gönderiyor

Yeni bir cephe mi açılıyor? Rusya Finlandiya'ya asker gönderiyor

Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına yeşil ışık yakılmasının ardından Rusya uyarıda bulunduğu Finlandiya sınırına doğru, ağır silahlar ve füze sistemleri ile güçlendirilmiş bir askeri konvoy gönderdi. Rusya'nın bu hareketi yeni bir cephe açılacağına dair yorumlanırken müstakbel NATO üyesi bir ülkenin saldırıya uğramasında NATO'nun nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

Dünya

07.02.2024, 12:56

Rusya'nın kuzeydeki komşusu Finlandiya'yı NATO'ya katılmaması için uyarıda bulunmasından saatler sonra Rus birlikleri Finlandiya sınırına doğru ilerlemeye başladı. 

Özgürlük filosu yola çıkıyor: İsrail ablukasını ABD'li albay kıracak! 5.500 tonluk yardım ile Gazze'ye... Özgürlük filosu yola çıkıyor: İsrail ablukasını ABD'li albay kıracak! 5.500... Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA'YA ASKERİ SEVKİYAT

Füze sistemlerinin de bulunduğu ağır silahlı birliklerin Finlandiya sınırına doğru ilerlediği görüldü. 

Fin başkentine giden bir tabelanın yanından geçerken görülen füze sistemlerinin, uçak gemisi savaş gruplarına kadar olan su üstü gemilerini çıkarmak için tasarlanmış K-300P Bastion-P mobil kıyı savunma sistemi olduğu düşünülüyor. 

İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim Haberi Görüntüle

NATO ÜYELİĞİ BİLDİRİSİNDEN SONRA GELDİ  

Rusya'nın sınır harekatı Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in hükümetinin NATO üyeliğine başvurup başvurmama konusundaki 'tartışmayı yaz ortasından önce bitirmesini' beklediğini söylemesinin hemen ardından geldi. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA'NIN YOK EDİLECEĞİ AÇIK AÇIK SÖYLENDİ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, NATO'nun genişlemesinin Avrupa'daki güvenlik durumunu "iyileştirmeyeceği" konusunda üstü kapalı bir şekilde uyardı ve Rus milletvekili Vladimir Dzhbarov daha açık bir şekilde bunun "Finlandiya'nın yok edilmesi" anlamına geleceğini ekledi.

Peskov açıklamasında, "İttifakın çatışmaya yönelik bir araç olmaya devam ettiğini ve daha fazla genişlemesinin Avrupa kıtasına istikrar getirmeyeceğini defalarca söyledik" diye konuştu.

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA SAVUNMA HARCAMALARINI ARTIRIYOR

Diğer yandan Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra savunma harcamalarını artırma kararı aldı. 

4 yıl içinde 2,2 milyar euro artırılması planlanan bütçe ile, yüzlerce profesyonel asker, sınır kontrolü ve mühimmat için kullanılacak. 

Diğer yandan Finlandiya ile Rusya arasında 1340 kilometre sınır bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading