Yandex Metrica

Yemen'de mayın patlaması! 2 çocuk hayatını kaybetti

Yemen'de mayın patlaması! 2 çocuk hayatını kaybetti

Yemen'de Marib'in Mecrar kentinde mayın patlaması sonucu, biri 8 diğeri 12 yaşında olan 2 çocuğun hayatını kaybettiği bir çocuğun da yaralandığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:54

Yemen'de ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Mayın Gözlemevi'nden yapılan açıklamada Marib'in Mecrar kentinde mayın patlaması sonucu biri 9 diğeri 12 yaşında iki çocuğun hayatını kaybettiği bir çocuğun da yaralandığı bildirildi.

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ  

Konuyla alakalı açıklamada başka bir detaya yer verilmedi. 

BM'den 2 Mayıs günü yapılan açıklamada, Yemen'deki mayınların ülkenin birçok bölgesinde büyük bir tehdit oluşturduğu bildirilmişti. 

Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5 sene kazdıkları tünel karakola çıktı! Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5... Haberi Görüntüle

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA 2 MİLYON MAYIN DÖŞENDİ 

Yemen hükümeti ve insan hakları raporlarına göre, İran destekli Husi milisler iç savaşın başladığı 2014'ten bu yana ülke genelinde yaklaşık 2 milyon mayın döşedi. Söz konusu mayınlar binlerce sivilin ölmesine veya yaralanmasına neden oldu.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading