Yandex Metrica

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı

İspanya, BM'deki oturumlarının ardından Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı. İspanya'nın bu kararına ek olarak Karayipler'de bulunan ada ülkesi Barbados'ta Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldı.

Dünya

06.05.2024, 00:21

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, BM oturumlarının ardından Filistin devletini tanıma kararı alınacağını duyurmuştu. İspanya ve Barbados, Filistin devletini tanıma kararı aldı.

İspanya Başbakanı Sanchez, 15 Kasım 2023 tarihinde yaptığı konuşma sırasında "Yeni hükümetin önceliğinin, Filistin devletini tanımak için çalışmak olacağını" dile getirmişti.

20 bin askerin öldüğü bölge için yeni birlik topladılar: Kiev, Trump'ın planına rest çekiyor 20 bin askerin öldüğü bölge için yeni birlik topladılar: Kiev,... Haberi Görüntüle

''FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIMA ZORUNLULUĞU VAR''

İspanya Başbakanı Sanchez, "Filistin devletini tanıma zorunluluğu var. Gelecek haftayı bekleyeceğiz ve BM'de yapılacak oylamaların ardından adım atacağız." ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Sanchez, Filistin devletini tanıma kararı aldıklarını duyurdu.

Başbakan Sanchez, Filistin devletinin tanınma zorunluluğu var diyerek şu ifadeleri kullandı;

''Filistin'in varlığını kabul etmezseniz onu tanıyamazsınız. İspanya'nın tutumu çok açık. Filistin'in tam üye olmasını BM'de de destekleyeceğiz. Sadece Filistin'in tanınması barışçıl birlikte yaşamı garanti edebilir ve şiddet sarmalını durdurabilir. Biz farklı AB ülkeleriyle ve AB dışı ülkelerle bunu konuşuyoruz. İspanya ne olursa olsun bu adımı atacaktır çünkü bunun doğru olduğuna inanıyoruz.''

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading