Yandex Metrica

Vladimir Zelenski bu sefer haddini aştı! Rus turistler yüzünden Türkiye'yi eleştirmeye çalıştı

Vladimir Zelenski bu sefer haddini aştı! Rus turistler yüzünden Türkiye'yi eleştirmeye çalıştı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, savaşın gölgesindeki Ukrayna'da Türkiye'yi Rus turistler üzerinden eleştirmeye çalıştı. 

Dünya

23.01.2024, 19:12

Türkiye'nin Ukrayna'da barış için tüm enerjisini harcaması ve diplomasi kanallarını etkin kullanması tüm dünyada takdirle karşılanırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Türkiye'yi taraf olmaya çağırdı.

Zelenski Rus turist yoğunluğu konusunda ilginç bir açıklamada bulundu.

Yunanistan'da yayın yapan ERT televizyonuna demeç veren Zelenski, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye'ye duyduğu "kırgınlığı" dile getirdi.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

"HER DEVLETİN ÇIKARLARI VAR"

Söz konusu turistlere karşı tavır takınmadığı gerekçesiyle eleştirilerde bulunmaya çalışan Zelenski, "Her devletin kendi çıkarları var. Türkiye bir yandan arabuluculuk yaparak Ukrayna'yı önemli adımlarla desteklerken, diğer yandan da örneğin aynı anda turizm rotaları hazırladığını görüyoruz. Özellikle Rus turizmi için." dedi.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırıları devam ediyor: Hudeyde bir kez daha hedef alındı ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırıları devam ediyor: Hudeyde bir kez... Haberi Görüntüle

"BİR SEÇİM YAPILMALI"

Açıklamasının devamında Ukrayna lideri, "Başkan olarak söylüyorum; dostane ilişkiler kurmak istiyorsak, bu olacak iş değil." ifadesini kullandı.

Zelenski, durumun bu şekilde yönetilemeyeceğini iddia ederek, "Bu çifte standarttır; adil değil. Bu nedenle Türkiye'nin dikkatini bu tür olasılıklara çekiyorum. Bir seçim yapılmalı: hakikatten yana mısınız, değil misiniz?" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading