Yandex Metrica

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırıları devam ediyor: Hudeyde bir kez daha hedef alındı

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırıları devam ediyor: Hudeyde bir kez daha hedef alındı

ABD ve İngiltere Yemen'i vurmaya devam ediyor. Husilera Hudeyde kentine iki hava saldırısı düzenlendiği duyuruldu. Saldırıyla ilgili ABD ve İngiltere'den henüz bir açıklama gelmiş değil.

Dünya

28.04.2024, 21:15

Husilere ait El-Mesire televizyonu, ABD ve İngiltere'nin bir kez daha Yemen'e saldırıda bulunduğunu duyurdu. Haberde Hudeyde'nin kuzeydoğusunda bulunan Bacil bölgesine iki hava saldırısı düzenlendiği bildirilirken hasara ilişkin bilgi verilmedi. Saldırıyla ilgili ABD ve İngiltere de bir açıklama yapmadı.

PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af Örgütü açıkladı PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af... Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ GERİLİM

İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'ten beri Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenliyor. Buna karşılık olarak ABD, 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı. Avrupa Birliği (AB) Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliği için 19 Şubat'ta Aspides misyonunu başlatırken İtalya da 5 Mart’ta parlamento kararıyla bu misyona katılarak taktik komutayı üstlendi. Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading