Yandex Metrica

Ve Tigray pes etti! Türk SİHA'ları karşısında tutunamadılar

Ve Tigray pes etti! Türk SİHA'ları karşısında tutunamadılar

Daha bir ay önce başkenti bile tehdit eder hale gelen Tigray örgütü, Etiyopya'nın Türk SİHA'larını kullanmasının ardından hızla geri çekiliyor.

Dünya

23.01.2024, 18:30

Ayrılıkçı Tigray milislerinin işgalleriyle parçalanma tehlikesi yaşayan Etiyopya'da işler normale dönüyor. Tigray'a yönelik operasyonlarda bir süredir Bayraktar TB2 SİHA'larından yararlanan güvenlik güçleri, ayrılıkçı milislere diz çöktürdü. 

Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF), Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutterres'e bir mektup göndererek işgal ettikleri noktalardan geri çekilme kararı aldıklarını bildirdi. 

Tigray örgütünün lideri Debretsion Gebremichael, mektubunda "Tigray halkı ve Tigray Bölgesel Yönetimi adına sınır dışındaki tüm Tigray birliklerine barış için derhal geri çekilmeleri çağrısı yapıyorum" ifadesini kullandı. TPLF Sözcüsü Getachew Reda da birliklerin, Amhara ve Afar bölgelerinden çekildiğini duyurdu.

Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için hayatlarını tehlikeye atıyor Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için... Haberi Görüntüle

6 ADET TESLİM EDİLMİŞTİ

Baykar firmasına 19 adet SİHA sipariş eden Etiyopya yönetimine ilk etapta 6 adet SİHA ile 3 adet yer kontrol istasyonu gönderilmişti. Yaz aylarında Ankara'da eğitim gören Etiyopyalı operatörler, Bayraktar TB2'lerin ülkeye ulaşmasının ardından Tigray'a yönelik hava operasyonlarına geçtiğimiz aydan itibaren hız vermişti. 

İlk olarak Dessie ve Kombolça kasabalarını terk eden Tigray milisleri, açıklanan son kararla birlikte ülkenin en kuzeyine çekileceğini ilan etmiş oldu. Aylardır geçtikleri pek çok köyü talan eden evleri kullanılamaz hale getiren Tigray milisleri binlerce kişinin ölümüne yol açmıştı. 

Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere 'çatışmaya girin' çağrısı Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere... Haberi Görüntüle

KÖYLERİ TAHRİP EDİYORLAR

Etiyopya ordusu, isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) militanlarına yönelik düzenlediği operasyon kapsamında, Amhara eyaletindeki Haik kentinin kontrolünü de ele geçirdi. Bölgeden yansıyan fotoğraflar, Tigray militanlarının kaçarken Haik kentindeki evlere zarar verdiğini gösteriyor. Örgütün son bir yılda 7 bini aşkın okula da zarar verdiği biliniyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading