Yandex Metrica

Ünlü din adamından Erdoğan'a mektup: Araplar ve Türkler kan kardeşidir! Siz yardım ettiniz, Allah da size yardım etti

Ünlü din adamından Erdoğan'a mektup: Araplar ve Türkler kan kardeşidir! Siz yardım ettiniz, Allah da size yardım etti

Suriye iç savaşı süresince tüm dünyanın tanıdığı isimlerden biri haline gelen Suud din adamı Abdullah Muhaysinî, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına çarpıcı mesajlar içeren bir mektup yayınladı.

Dünya

30.03.2024, 13:07

Suriye iç savaşı süresince vaazları ve sosyal medyadaki mesajlarıyla muhalefet cephesine moral aşılayan isimlerden Suudi Arabistanlı din adamı Dr. Abdullah Muhaysinî dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs'taki zaferiyle birlikte tüm İslam dünyasının sevindiğine işaret eden Muhaysini, yeryüzünün her yerinden Türkiye'ye dua yağdığını söyledi. 

Türkiye'ye sığınmış Suriyeli mazlumlar konusunda tüm baskılara rağmen geri adım atmayan Erdoğan'ı, "Kazanmak güzel şey ve kazanmaktan daha güzel olan şey ise insanın değerlerine ve ahlakına bağlılığı ile kazanmasıdır" sözleriyle öven Suud din adamı, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

Abdullah Muhaysinî

Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Haberi Görüntüle

MAZLUM COĞRAFYALAR SİZİNLE SEVİNDİ

Allah'ın şereflendirdiği Mekke-i Mükerreme eşrafından, bu mübarek İslam ümmetinin ilim talebelerinden olan sevgi dolu bir kardeşinizden mesaj...

Size şunu söylemek istiyorum: Babanız sizi Tayyip ile isimlerdirdi; Cenab-ı Hakk sizi kulları arasında hayırlı kıldı. 

Seçim zaferinizi tebrik etmek için burada değilim. Bilakis tebriklerim, zaferinizi yeryüzünün bütün ülkelerinde kutlayan tüm İslam ümmetinedir. 

Her yerde size tebrik ve dualar gönderiyorlar. Zaferinize en çok sevinenlerin mazlumlar olduğunu görünce bu mesele daha da güzelleşiyor. 

Kuşatma altındaki Gazze'de, Yafa'da ve işgal altındaki Kudüs'te, İdlib'de, kurtarılan ya da saldırı altındaki bölgelerde sevinç yaşanıyor. 

Geçmiş yıllarda birçok lider ve cumhurbaşkanı seçim kazanmıştı ancak Müslümanlar daha önce hiç kimseyi sizi alkışladığı gibi alkışlamadı. 

Bunun sırrı, sizin mazlum ve mağdurlara sahip çıkmanız, ahlâk ve değerlerinizi siyasi çıkarlardan üstün tutmanızdır. 

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

SİZ YARDIM ETTİNİZ, ALLAH DA SİZE YARDIM ETTİ

Türkiye'de belki insanların yarısı size oy vermedi ama inanın yüz milyonlarca Müslüman size gönülden dua etti. Karşılaştığınız süreç pek kimsenin dayanamayacağı bir meydan okumaydı; ülkeler, gazeteler, para, medya, krizler...

Kim insanlara yardım ederse Allah da ona yardım eder. 

İnsanların sevgisi bu hayattaki en büyük hazinedir ve bu herhangi bir sevgi değildir. Salihlerin sevgisidir, fakirlerin sevgisidir, mazlumların sevgisidir. 

Bu yüzden Peygamber sallallahu aleyhi vesellem dua etti ve şöyle dedi: Ey Allah'ım, beni miskinler zümresiyle birlikte haşret.

Millet seçimleri beklerken muhalefetin üzerinizdeki yoğun baskısıyla Suriyeli kardeşleriniz sizin onları yüzüstü bırakmanızdan korkarken, siz "Suriyelileri yüzüstü bırakmayacağız, katillere teslim etmeyeceğiz" dediniz!

Bu aşamada onlardan vazgeçmeniz seçimlerde oylarınızı artıracak olsa bile...

Ama tüm siyasetçilere, pragmatizm ve çıkarcılığın ilke ve değerlerin önüne geçmemesi gerektiği mesajını verdiniz. Kazanmak güzel şey ve kazanmaktan daha güzel olan şey ise insanın değerlerine ve ahlakına olan bağlılığı ile kazanmasıdır. 

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır çalıyor Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır... Haberi Görüntüle

İSLAM DÜNYASI SİZDEN GÜCÜNÜZÜ AŞAN ŞEYLER BEKLİYOR

Ey Başkan... Müslümanlar sizden kuvvetinizin ötesinde şeyler bekliyor; sizden yapabileceğinizden çok daha fazlasını umuyorlar. Çünkü bugün İslam ümmeti boğulmuş durumda. 

Bu milleti yüzüstü bırakmayınız; mazlumları yüzüstü bırakmayınız ve onları sahiplenmeyi artırınız ve biliniz ki, Allah kimin yanındaysa, bütün insanlar ona zarar vermek için bir araya gelseler asla zarar veremezler. 

Ey Başkan... Harika bir güzellik, saflık ve iffet mesajı verdiniz. Kampanyanızı bitirdiğinizde secde eden yaşlı bir kadını ziyaret ettiniz; Allah'ın evini ziyaret ettiniz. Ben bu İslam aleminin ilim talebelerinden biri olarak size nasihat etme imkanına sahip olursam şunu söylemek isterim ki; büyük Türk halkına ve size Allah'tan hayır dilerim. 

Filistin'de, Çin'de ya da herhangi bir yerde Müslümanlar zulme uğradığında, Türk halkının ilk tepki gösteren milletler arasında olduğunu görüyoruz. 

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

ARAPLAR VE TÜRKLER KAN KARDEŞLERİDİR 

Bugün insanlar düşmanlaştırılmak için yanıltıcı kampanyaların hedefi oluyor. Özellikle gençler ve yeni nesil, TikTok, Instagram ve diğer sosyal medya aygıtları tarafından kontrol ediliyor. Büyük tarihini unutturmak için onlar yönlendirilmeye ve sahte değerler yaratılmaya çalışılıyor. 

Ey Başkan... Batı, ülkenizdeki küçük bir boşluktan yararlandı. Bu boşluk Suriyeli, Filistinli, Iraklı veya başka milletlerden milyonlarca kişinin aranızda bulunmasıdır. 

Hiç şüphe yok ki insanlar bir arada yaşarken bazı sorunların olması kaçınılmazdır ve düşmanlarınız da bu noktaları fırsat bilip düşmanlık tohumları ekiyorlar. Araplar ve Türkler arasındaki uçurumu derinleştirmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda sizi büyük milletinizden ayırmak ve tecrit etmek istiyorlar. 

Fakat Allah'a hamd olsun ki, milletinizle aranızdaki bağ, bu planların gerçekleşmesini engelledi. Millet bunları dikkate almadı. Ancak şeytanî kampanyaların insanların kalbini etkilediğine şüphe yok. 

Arapça konuşan Türk seçkinlerini kullanarak bilinçlendirme kampanyaları yürütmeli ve tanıtım komiteleri oluşturmalısınız. Araplara ve Türklere ortak bağlarını hatırlatmak için ve sevgi-kardeşlik bağlarını çoğaltmak için... Düşmanların, milletinizle aranızı açmaya çalıştığı bu uçurumu kapatmak için...

Araplar ve Türkler arasındaki kardeşlik bugünkü modern Türkiye ile başlamadı; aksine Osmanlı İmparatorluğu günlerinden buyana aramızda yüzlerce yıllık İslam, inanç ve kan kardeşliği bulunuyor.

Allah'tan size başarı ve ecir vermesini diliyorum. 

Kardeşiniz, Mekke'nin evlatlarından biri olan Dr. Abdullah el-Muhaysinî.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading