Yandex Metrica

Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır çalıyor

Çinli generalden dünyayı endişelendiren açıklama: Pasifik'te savaş çanları bangır bangır çalıyor

Pasifik'te günden güne yükselen savaş seslerine bir yenisi daha eklendi. Çin'in üst düzey askeri liderlerinden biri kuzeydoğu Çin'de düzenlenen uluslararası bir deniz toplantısında, çıkarlarının tehdit altına girmesi halinde Çin'in güç kullanarak karşılık vereceğini bildirdi. 

Dünya

30.04.2024, 19:51

Batı Pasifik Deniz Sempozyumunun iki yılda bir düzenlenen 19. toplantısı, Çin'in kuzey deniz kuvvetlerinin bulunduğu liman kenti Qingdao'da açıldı.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

ÇİNLİ GENERALDEN TAYVAN'A TEHDİT

Dört günlük toplantı, aralarında Avustralya, Kamboçya, Şili, Fransa, Hindistan ve ABD'nin de bulunduğu ortaklardan ve rakiplerden temsilciler çekti ve Çin'in Tayvan Boğazı ile Doğu ve Güney Çin denizlerindeki ve Çin donanması olarak iddialı eylemlerine ilişkin gerilimlerin arttığı bir dönemde gerçekleşen toplantı gövde gösterisine dönüştü.

Hatırlanacağı üzere Tayvan geçtiğimiz hafta, ana ada ile oldukça çekişmeli Spratly Adası zincirindeki en büyük kara parçası olan Itu Aba olarak da bilinen Taiping Adası'ndaki garnizonu arasında uydu iletişimi kurarak tartışmalı Güney Çin Denizi'ndeki yerini güçlendirdi.

Buna karşılık Çin, mercan resiflerinin üzerine kum ve çimento yığarak ve bunları uçak pistleri ve diğer askeri altyapıyla donatarak bölgede yedi yapay ada oluşturdu.

İsrailli muhalif lider Lapid'den Netanyahu hükümetine sert tepki: 'İsrail, sorumsuz çılgınların elinde rehin' İsrailli muhalif lider Lapid'den Netanyahu hükümetine sert tepki: 'İsrail, sorumsuz... Haberi Görüntüle

ÇİN ORDUSU GÖREVE HAZIR

Bu gelişmeleri toplantıda değerlendiren Çinli general Zhang, Çin'in toprak egemenliğinin hiçbir ihlale izin vermediğini ve temel çıkarlarına meydan okunamayacağını söyledi. Sorunu kışkırtmıyoruz ama provokasyon karşısında asla geri adım atmayacağız. Çin ordusu, anavatanın yeniden birleşmesini ve çıkarlarını kararlılıkla savunacaktır ifadelerini kullandı.

Zhang geçmişte Pekin'in, gerekirse güç kullanarak kendi toprakları olduğunu iddia ettiği özerk ada cumhuriyeti Tayvan'ın kontrolünü ele geçirme kararlılığından bahsetmişti. 

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

ABD'DEN TAYVAN'A 8 MİLYAR DOLARLIK YARDIM

Tayvan, hayati öneme sahip yüksek teknoloji ekonomisiyle savunmasını kendi başına ve ABD'nin yardımıyla inşa ediyor; Kongre bu hafta sonu Tayvan ve Hint-Pasifik'e yönelik 8 milyar dolarlık askeri yardımı onayladı.

Tayvan ayrıca kendi denizaltılarını ve eğitim uçaklarını inşa ediyor ve F-16 savaş uçaklarının, muharebe tanklarının ve diğer donanımların yükseltilmiş versiyonlarının ABD'den teslim edilmesini bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading