Yandex Metrica

Ukrayna'yı iki yıla kalmaz haritadan sileriz! Putin'in sağ kolundan bir tehdit daha

Ukrayna'yı iki yıla kalmaz haritadan sileriz! Putin'in sağ kolundan bir tehdit daha

Rusya Devlet Başkanı Putin'in dünyaya sert mesaj verme yolunda aparat olarak kullandığı Dmitri Medvedev, Ukrayna için akıl almaz ifadeler kullandı.

Dünya

31.01.2024, 14:34

Rusya eski devlet başkanı Dmitri Medvedev, 24 Şubat'tan beri işgal etmeye çalıştıkları Ukrayna için şok ifadeler kullandı. Şu an Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Medvedev, bu sabah Telegram'da yayınladığı bir mesajda Ukrayna'nın, parası iki yıl sonra ödenmek üzere enerji ithal etmek istediği haberlerini hatırlatarak "Sadece bir soru: İki yıl içinde Ukrayna'nın dünya haritasında olacağını kim söyledi?" diye sordu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in siyasi yaşamı boyunca yoldaşı ve sağ kolu olan Medvedev'in kullandığı bu ifadeler, Kiev'e yönelik yeni bir tehdit anlamına gelmenin yanısıra, Kremlin'in Ukrayna'ya bakış açısını da yeniden gözler önüne serdi. Putin'in dünyaya sert mesajlar için kukla olarak kullandığı Medvedev, daha önce de Baltık ülkelerini nükleer saldırıyla, Avrupa'yı da doğalgazı kesmekle tehdit etmişti. 

Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi ile kadın istihdamına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi! Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi... Haberi Görüntüle

ZAHAROVA'DAN TUHAF AÇIKLAMA 

Taraflar arasında Severodonetsk merkezli çatışmalar devam ederken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan tuhaf bir açıklama geldi. Ukrayna yönetimini ABD-İngiltere desteğiyle Afgan ve Suriyeli mültecileri cepheye taşımakla suçlayan Zaharova, Kiev'in paralı askerlerden yoğun biçimde faydalanmakta olduğunu duyurdu. 

"Nefret dolu ideolojileri için yeni bir zemin bulmuşlar! Mülteciler arasından seçilen askerler Amerikan ve İngilizlerin kontrolünde Ukrayna'ya yollanıyor. Batılı ülkeler Vladimir Zelenski'ye yardım ederken aynı zamanda kendi aşırılık yanlılarından ve radikallerden de kurtulmak istiyor. Ne kadar yanlış bir mantık. Bu savaşçılar kapsamlı savaş deneyimi kazanmış olarak evlerine dönecekler" şeklinde ifadeler kullanan Zaharova, Rus ordusunun da cephede ağırlıklı olarak başka ülke vatandaşlarını kullandığını unutmuş göründü. 

Rusya, Ukrayna işgalinde kullanmak üzere Suriye, Dağıstan, Çeçenistan ve Kazakistan başta olmak üzere çok sayıda ülkeden yoksul Müslüman ailelerin çocuklarını alarak cepheye sevk ediyor. 

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

SURİYE'DE REJİM YANLILARI 'ASKERE' BÖYLE YAZILMIŞTI


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading