Yandex Metrica

Sitede Ara

Üç ülkeyi gösterdi! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den 'Ermenistan'ı silahlandırıyorlar' tepkisi!

Üç ülkeyi gösterdi! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den 'Ermenistan'ı silahlandırıyorlar' tepkisi!

Aliyev, Bakü'deki ADA Üniversitesi'nde düzenlenen "COP29 ve Azerbaycan için Yeşil Vizyon" başlıklı uluslararası foruma katılarak konuşma yaptı. Aliyev konuşmasında Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını ifade etti.   

Dünya

04.05.2024, 18:28

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını vurgulayarak, "Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız." dedi.

Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Haberi Görüntüle

"BARIŞ ANLAŞMASINA HİÇ OLMADIĞIMIZ KADAR YAKINIZ"

Ermenistan'la barış anlaşması imzalanması için yürütülen müzakerelere vurgu yapan İlham Aliyev, "Barış anlaşması imzalanmasına hiçbir zaman olmadığı kadar yakınız. İşgal döneminde hiçbir zaman buna yakın olmadık. O zaman temel ilkelerde bile mutabık kalamıyorduk. Şimdi ise barış anlaşmasının nasıl olması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahibiz. Sadece detayları çözmemiz gerekiyor. Ama elbette her iki tarafın da zamana ihtiyacı var." dedi.

AB ülkelerinden mesaj: Filistin devleti tanınmaya hazırlanıyor AB ülkelerinden mesaj: Filistin devleti tanınmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

"ERMENİSTAN 3 YILDAN FAZLADIR ANLAŞMAYI İHLAL EDİYOR"

Aliyev, Azerbaycan'ın batı illeri ile Nahçıvan'ı Ermenistan üzerinden birleştirecek güzergaha ilişkin olarakta değerlendirmelerde bulundu. Aliyev, "10 Kasım 2020'de (Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında) imzalanan üçlü bildiride bu konu belirtiliyor. Evet, orada Zengezur Koridoru ifadesi yer almıyor fakat orada Azerbaycan'ın batı kısımları ile Nahçıvan arasında yol bağlantısı olması, bu yolun güvenliğinin Rus birliklerce sağlanacağı yazılıyor. 3 yıldan fazladır Ermenistan bu maddeyi ihlal ediyor. Onlar Nahçıvan'la yol bağlantısı kurulmasını engelliyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

"CİDDİ ÖNLEMLER ALACAĞIZ"

Ermenistan'ın yeni silahlar edindiğini ifade eden Aliyev, "Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyor. Bunu açıkça yapıyorlar ve hatta bize bir şeyler kanıtlamaya çalışıyorlar. Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız." açıklamasında bulundu. 

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

"KENDİMİZE YÖNELİK TEHDİT GÖRÜRSEK ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDAYIZ"

Aliyev, "Bölgesel güvenlik ve istikrarın önemli kriteridir" diyerek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını belirtti. Aliyev "Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız." dedi.

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Loading