Yandex Metrica

Türkiye ile Esed rejimi arasında görüşme olacak mı? Rusya'dan flaş açıklama

Türkiye ile Esed rejimi arasında görüşme olacak mı? Rusya'dan flaş açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Moskova, Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları arasında bir toplantı düzenleme fikrini destekliyor ve gerekirse programını sunmaya hazır.” ifadelerine yer verildi.

Dünya

23.01.2024, 19:49

Türkiye ile Esed rejiminin üst düzey temsilcilerinin bir görüşme yapıp yapmayacağına dair tartışmalar devam ederken Rusya'dan konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

RUSYA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR

Rusya merkezli RIA Novosti'ye demeç veren Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova yönetiminin Türkiye ile Esed rejimi dışişleri bakanlığı düzeyinde bir görüşme yapılması fikrine sıcak baktığını söyledi. Bogdanov, bu fikrin sahada karşılık bulduğu takdirde görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarının sinyalini verdi.

Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE TEMAS KURULDU

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Suriye'nin başkenti Şam'da Esed rejimi istihbarat şefi Ali Memlük ile bir dizi görüşme gerçekleştirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da görüştük' ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı... Haberi Görüntüle

SURİYELİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ KONUŞULDU

Görüşmelerin ana teması Türkiye'de yaşayan sığınmacı konumundaki Suriyelilerin güvenli bir şekilde anavatanalarına dönmeleriydi. Türkiye'nin Beşar Esed rejiminden en büyük talebi PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG güçlerine karşı ciddi bir tavır alınması şeklindeydi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading