Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk kökenli Alman milletvekilinden Türkiye sözleri: 'Türkiye'nin artık bize ihtiyacı yok'

Türk kökenli Alman milletvekilinden Türkiye sözleri: 'Türkiye'nin artık bize ihtiyacı yok'

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Türk kökenli CDU Milletvekili Serap Güler, "Yeni bir Türkiye stratejisinin vakti geldi. Türkiye’nin artık bize ihtiyacı yok. Türkiye, çıkarlarının peşinden gidiyor ve bunlar bazen de bizim çıkarlarımız. Berlin bunu anlamalı ve Ankara’ya daha az ahlak dersi vermeli." dedi.

Dünya

13.04.2024, 03:59

Alman Hristiyan Demokrat Parti CDU Milletvekili Serap Güler, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuştu. "Yeni bir Türkiye stratejisinin vakti geldi" diyen Güler, Türkiye'nin artık Almanya'ya ihtiyaç duymadığını söyledi. Almanya'ya eleştirilerde bulunan Güler, Türkiye ile ortak çıkarları olduğunu ve Ankara'ya ahlak dersi vermemeleri gerektiğini belirtti ve "Türkiye, çıkarlarının peşinden gidiyor ve bunlar bazen de bizim çıkarlarımız. Berlin bunu anlamalı" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin joplolitik öneminin arttığını ve bunun Almanya tarafından görülmesi gerektiğinin altını çizen CDU Milletvekili, sadece değerlere dayalı değil Türkiye'nin bulunduğu konumu da dikkate alarak ortaklıklar yapılması gerektiğine işaret etti.

Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için hayatlarını tehlikeye atıyor Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN AFRİKALI VE ASYALI ORTAKLARI

Serap Güler, 1-3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda Türkiye'nin bölgesel ve jeopoltik öneminin bir kez daha öne çıktığını vurguladı. Güler, Türkiye'nin bu forum ile güvenilir bir aktör olarak bölgesel ve jepolitik gelişmeleri şekillendirebilecek bir güç olma arzusunu belli ettiğini söyledi. Forum dolayısıyla Antalya'ya gelen Afrikalı ve Asyalı ülkelerin kalkınma yardımı değil de eşit ticaret ortakları olarak geldiğini belirten Güler, bu ülkeleri kazan kazan ilkesi gereği ticaret ortağı gören Türkiye'nin bölgeye bakış açısına vurgu yaptı. "En başta Afrika’dan ve Orta Asya’dan temsilciler Antalya’ya geldi. Bu tesadüf değil. Yıllardır dünya çapında bir sistem rekabeti var. Ve Almanlar, çıkarlarına mı yoksa değerlerine mi dayalı bir siyaset yürütmek istediklerini bilmiyorlar." diyerek Almanya'nın dünya siyasetini es geçtiğini savundu. 

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE DAYATMA İSTEMİYOR"

Türkiye'nin Almanya'nın fikirlerine değer verdiğini ancak bir dayatma istemediğini belirten Güler, dünyada Almanya'nın dışında başka ortaklar da bulunabileceğini, Almanya'nın kendisini dünyanın merkezi olarak görmekten vazgeçmesi gerektiğini vurguladı. Bu noktada tekrar Almanya'yı eleştiren Serap Güler, "Bu, sadece Alman hükümetinin güvenilir olmamasıyla ilgili degil, aynı zamanda ülkemiz başkalarına ahlak dersi vermeye çalışan bir ülke olarak görülüyor. Başkalarını pozisyonlarımıza ikna etmek istiyorsak, değerlerimize dair sunumlardan fazlasını vermeliyiz." dedi. Güler, bunun için de özellikle güvelik politikası alanında Türkiye ile beraber çalışmak için yeni bir stratejiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

"YAKINDA BİZDEN SİLAH RİCA EDECEKSİNİZ"

Türkiye'nim savunma sanayi alanında yaptığı atılımları da hatırlatan CDU Milletvekili Güler, ülkede ekonomide işler yolunda gitmese de özgüvenin yerinde olduğunn belirtti. Hatta bu özgüvenin göstergesi olarak Antalya Diplomasi Forumu'nda  Türk yetkililerin "Yakında bizden silah rica edeceksiniz" dediğini hatırlattı. Türkiye'ye ihtiyaçları olduğunun altını çizen Güler, "Güvenlik ve savunma siyasetinin yanı sıra göç gibi devasa bir zorluk nedeniyle Ankara’ya ihtiyacımız var." dedi. Türkiye'nin savunma alanındaki gelişimini ve bölgesindeki değişimleri iyi okuduğunun altını çizen Güler, "Ukrayna savaşı, Türkiye’nin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Biz miğferler hakkında tartışırken Türkiye Ukrayna’ya İHA gönderiyordu." dedi. Serap Güler, Türkiye ile daha fazla ortak çıkar alanı tespit etmeleri gerektiğinive gerekirse bunun için bazı tavizler vermeleri gerektiğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

9

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading