Yandex Metrica

Türk kalp cerrahı Mehmet Öz, siyasete giriyor: Aday oluyorum

Türk kalp cerrahı Mehmet Öz, siyasete giriyor: Aday oluyorum

Dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Mehmet Öz, ABD Senatosuna adaylığını açıkladı. Mehmet Öz, 'Sorunları çözmemize ve iyileşmemize yardım etmek için ABD Senatosuna aday oluyorum' dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:23

Amerikalıların ve tüm dünyanın yakından tanıdığı Türk doktor Mehmet Öz, seçimlere girme kararı aldı. 2024 Kasım'ında yapılması beklenen seçimlere Cumhuriyetçi Parti'nin Pensilvanya adayı olarak ABD Senatosu üyeliği için gireceğini söyleyen Öz, "Kendi kaderimizi belirleyebilmek için, hepimizin parçası olduğumuz bu büyük ulusu yeniden canlandırmak için ve birbirimizin gözünün içine baktığımızda daima görmemiz gereken ilahi kıvılcımı yeniden ateşleyebilmek için sizlere güç vermek adına senatörlüğe adaylığımı koyuyorum" dedi. 

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

İNSANLARI EVE KAPATARAK ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ELİMİZDEN ALDILAR

Adaylığını kamuoyuna bir mektupla duyuran ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, ABD yönetiminin pandemiyle mücadelede sınavı geçemediğini kaydetti. "Tuzu kuru elitler, dört duvar arasında yaşamak zorunda olan insanlara, aslında virüsün yayılma ihtimalinin daha yüksek olduğu evlerinde tıkılı kalmalarını söyledi. Üstelik bu kibirli ve dar görüşlü insanlar parklarımızın kapılarına kilit vurdular, okullarımızı kapattılar, iş yerlerimizin kepenklerini indirttiler ve özgürlüklerimizi elimizden aldılar" ifadelerini kullanan Öz, koronavirüs salgınıyla nasıl mücadele edileceği konusunda ABD'nin dünyaya liderlik etme fırsatını kaçırdığını kaydetti. 

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

BURASI O ESKİ ÜLKE DEĞİL ARTIK

ABD'nin eski pırıltısını kaybettiğinden de bahseden Dr. Mehmet Öz, "Burası, artık bir zamanlar ailemin geldiği Amerika değil. Burası, çocukluğumu geçirdiğim ülke değil. Burası, günün birimde ardımda bırakmak istediğim ülke hiç değil" ifadelerini kullandı. Kariyeri boyunca müesses nizama karşı mücadele verdiğini belirten Öz, mektubunda şunları kaydetti:

"Bu kriz anında, hızlı bir biçimde harekete geçmeye hazır ve yetenekli liderlere ihtiyacımız vardı. Ne yazık ki aradığımızı bulamadık. Amerika’nın ruhunu değiştirerek ülkemizi zehirli ideolojileriyle yeniden tasavvur etmek isteyenlerle yüzleşmemiz gerekiyor. Kendimiz için değil, torunlarımızın geleceği için savaşacağız. Çocuklarımıza olan sorumluluklarımızı yerine getiremedik. Artık ülkemizin yeniden parlak bir istikamete girmesi için elimizi taşın altına koymaktan başka şansımız yok."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading