Yandex Metrica

Trump yeniden mi geliyor?

Trump yeniden mi geliyor?

Joe Biden ABD başkanlık koltuğunda 1 yılı geride bıraktı. The Economist dergisi son sayısının kapağını Biden'ın ilk yılına ayırdı. Derginin ana mesajı ise ''Biden batıyor, Trump yeniden koltuğa oturabilir.''

Dünya

23.01.2024, 18:15

ABD, Joe Biden yönetiminde 1. yılı geride bıraktı. Economist dergisi de son sayısının kapağını Biden'ın 1. yılına ayırdı. Biden'ın Demokratların sol kanadından uzaklaşması gerektiğini ifade eden Economist, aksi halde Donald Trump'ın gelecek seçimde yeniden başkanklık koltuğuna oturacağını ifade etti. 

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama... Haberi Görüntüle

''BIDEN BATIYOR''

Jeremi Suri'nin ''En yetenekli başkanlar bile başarısızlığa mahkûmdur'' ifadelerini alıntılayan Economist'in kapağında Biden'ın bir çukurun içinde olduğu görülüyor. Dergideki yazıda da ABD Başkanı'na yönelik desteğin 1 yıl gibi bir sürede düştüğü belirtildi. 

 ''Joe Biden batıyor'' ifadesini kullanan Economist, ABD Başkanı'nın bir yıl önce yüzde on puan kazandığı Virginia'daki en iyi üç ofisi kaybettiğinin de altını çizdi. Demokratların Kongre'de çoğunluğu kaybetme ihtimaline işaret eden dergi, ''Kongre'deki Demokratlar hizipler arası çekişmelerle ikiye bölünmüş durumda'' ifadeleriyle partideki bölünmenin kötüye işaret olduğunu vurguladı.

economist biden

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs vurgusu AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs... Haberi Görüntüle

''BIDEN, TRUMP RİSKİNİ DENGELEMEK İÇİN BİR ŞEY YAPMALI''

The Economist'e göre işsizliğin azaltılması, tedarik krizinin hafifletilmesi ve enflasyonun düşürülmesi durumunda Biden yönetimi rahatlayabilir. Ancak ülkenin yerleşik sistemiyle mücadelede Biden'ın şansının pek yüksek olmadığını söyleyen Economist,  ''Bay Biden, yetkinliği, merkezciliği, dış politikadaki deneyimi ve sinir bozucu Trumpizmi reddeden bir kampanya yürüttü. Ancak Afganistan'dan çekilme bir fiyaskoydu.'' ifadelerini kullandı. Demokrat seçmenin sol kanadının tutumuna göre kararlar aralan Biden'ın attığı adımlar konusunda Cumhuriyetçi kanada yaklaşan seçmenleri ikna etmesi gerekiyor. 

Bay Biden ve partisinin, Bay Trump'ın dört yıl daha geçirme riskini sınırlamak için ne yapmaya hazır oldukları konusunda çok düşünmeleri gerekiyor. Çünkü bu, başarısız bir Biden başkanlığının pekâlâ yol açabileceği bir sonuç. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading