Yandex Metrica

Tazminat istemeye hazırlanan Polonya'ya Rusya'dan cevap: Sovyetler sayesinde kazandığınız toprakları iade edin!

Tazminat istemeye hazırlanan Polonya'ya Rusya'dan cevap: Sovyetler sayesinde kazandığınız toprakları iade edin!

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyaçeslav Volodin, Rusya'dan tazminat istemeye hazırlanan Polonya'ya 2. Dünya Savaşı sonucu kendilerine verilen toprakları komşularına iade etme önerisinde bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:56

Duma Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Vyaçeslav Volodin, “Polonya’nın, hangi ülke, hangi halk sayesinde bugün var olduğunu hatırlamasının zamanı geldi. Bugün Polonya olmazdı, kesinlikle olmazdı. Beğenmiyorlarsa, topraklarının bir kısmını, 2. Dünya Savaşı sonrası Sovyetler Birliği’nin kararıyla bu arazileri onlara veren ülkelere iade etsinler” dedi.

Tochka-U füzesi apartmanı ikiye böldü: Çok sayıda insan enkaz altında Tochka-U füzesi apartmanı ikiye böldü: Çok sayıda insan enkaz altında Haberi Görüntüle

POLONYA'YA HATIRLATMA

Volodin, bunun, Polonyalıların kimler sayesinde bugün konfor içinde yaşadığını hatırlaması için sadece ilk adım olduğunu kaydetti.

ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız Haberi Görüntüle

POLONYA TAZMİNAT HESAPLARI YAPIYORDU

Almanya’dan 1 trilyon 300 milyar dolar tazminat almak istediğini, sonra aynısını Rusya’dan da talep edeceğini defalarca dile getiren Polonya'da Dışişleri Bakan Yardımcısı Arkadiusz Mularczyk dünkü açıklamada, Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında ülkeye verdiği zararı hesaplamaya başladıklarını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading