Yandex Metrica

Google'dan Siyonist sansür: Tıkır tıkır çalışan sistem Gazze'de eror verdi

Google'dan Siyonist sansür: Tıkır tıkır çalışan sistem Gazze'de eror verdi

Google'nun 21 Mart 2023 yılında piyasaya sürdüğü Gemini Gazze soykırımına sansür uyguladı. Japonya, Almanya, Rusya soykırımlarını şakır şakır İngilizceye çeviren Gemini programı Gazze'de yaşananları "İsrail ve Gazze'de yaşanan çatışmalar karmaşık bir konu olmakla birlikte gündemleri de hızla değişmektedir." ifadelerini kullandı.

Dünya

15.05.2024, 00:15

Google'un deneysel olarak kullanıma sunduğu sohbet robotu Gemini ChatGPT'ye rakip olarak piyasaya sunuldu. Google'ın ChatGPT'yi potansiyel bir tehdit olarak görmesi ile bir proje başlatıp hemen Bard (Gemini) projesi ortaya attı. Uzun süredir ücretsiz olarak kullanılan Genini programı ilk açığını Gazze'de verdi. 

4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev gemi yeniden suya bırakıldı! 4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev... Haberi Görüntüle

GENİNİ GAZZE'DE EROR VERDİ

200'den fazla ülkede yayına giren ve İngilizce, Japonca, Fransızca ve Türkçe gibi farklı dillerde kullanılabilen Genini yapay sohbet uygulaması, "Gazze'deki soykırım unutulmayacak" cümlesinin İngilizce çevirisine sansür uyguladı. Program bu cümleye karşılık olarak, "İsrail ve Gazze'de yaşanan çatışmalar karmaşık bir konu olmakla birlikte gündemleri de hızla değişmektedir." yanıtnı verdi. 

Gazze'de eror veren sistem söz konusu diğer soykırım ve katliamlar olunca şakır şakır çeviri yaptı. Genini'ye "Almanya, Japonya ve Rusya'nın yaptığı soykırımlar unutulmayacak" yazıldığında binlerce dökümen sundu. 

 

Öte yandan bir diğer yapay zeka programı olan ChatGPT, "İsrail soykırımı unutulmayacak" cümlesinin İngilizce çevirisini gerçekleştirdi. 

Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı arayışını sürdürüyor Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN DESTEKÇİSİ 28 ÇALIŞANINI KOVMUŞTU

Ayrıca Google, İsrail 1,2 milyar dolar değerindeki Nimbus Projesi anlaşmasını protesto eden 28 çalışanını işten çıkarmıştı. O dönem konuyu haberleştiren The Washington Post gazetesi, "Google, anlaşmayı oturma eylemiyle protesto eden çalışanlarının işine son verdi" ifadeleri ile duyurmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Google ise, "Apartheid için Teknoloji Yok" (No Tech for Apartheid) adlı gruba üye 28 Google çalışanının, şirket tarafından yürütülen soruşturma sonucu "diğer çalışanların tesislere erişimlerini ve çalışmalarını fiziksel olarak engelledikleri" gerekçesiyle kovulduğunu dile getirmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading