Yandex Metrica

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk! Noel ve yılbaşı kutlanacak

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk! Noel ve yılbaşı kutlanacak

Suudi Arabistan tarihinde ilk defa yılbaşı kutlamalarına izin verdi. Bunun için yurt dışından noel ağaçları ithal edildi ve yılbaşı mağazaları açıldı. Suud sinemasına yılbaşı konulu filmler dahil edildi.

Dünya

07.03.2024, 15:44

Suudi Arabistan tarihinbde bir ilk gerçekleşiyor. Resmi bir kuruluş olan Heyetu-t Terfiyye (Eğlence Heyeti) yılbaşı kutlamalarını organize ediyor.

İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu İran açıklaması İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu... Haberi Görüntüle

YASAKLAR YAVAŞ YAVAŞ KALKIYOR

Suudi Arabistan'da mevcut Suudi Kral Selman'ın devrine kadar Noel ve yılbaşı kutlamasına izin verilmediği gibi İslam dışındaki dinlerin sembollerinin açıkça sergilemesi de yasaktı. Kral Selman döneminde bu yasaklar kademe kademe ortadan kalktığı için bu sene Suudi Arabistan'da ilk kez Noel ve yılbaşı kutlaması gerçekleştiriliyor.

Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Haberi Görüntüle

NOEL AĞAÇLARI SATILIYOR

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Noel ağaçlarının sergilenmeye başlandı. Dükkanlarda yılbaşı ağaçlarından satılmasına ilk kez resmen izin verildi.

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE CADILAR BAYRAMI KUTLANMIŞTI

Ekim ayında da Suudi devleti Heyetu-t Terfiyye'nin organizasyonuyla ülkede resmi olarak "Cadılar Bayramı"nı kutladı. Heyetu-t Terfiyye şimdi de 31 Aralık-1 Ocak yılbaşı gecesinde Riyad'da büyük etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliğin reklamı bizzat Suudi devletince yapılıyor ve halk bu yılbaşı etkinliklerine katılmaya çağırılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading