Yandex Metrica

Suriye'deki iç savaşın 12. yılında Ramazan yine buruk geçiyor! 'Artık Ramazan olduğunu hissetmiyoruz'

Suriye'deki iç savaşın 12. yılında Ramazan yine buruk geçiyor! 'Artık Ramazan olduğunu hissetmiyoruz'

Suriye'de iç savaş 12 yılı devirirken, Esed ve destekçilerinin kendi halkına saldırması sonucu milyonlarca insan evinden olmuştu. Bu olaylar sonucu kamplara yerleşen Suriyeliler bir ramazanı daha maddi zorluklar içinde yoksulluğun pençesinde geçiriyor.

Dünya

23.01.2024, 19:08

Suriye'de iç savaşın 12. yılına girildiği dönemde Suriye halkı açlık, yoksulluk ve fakirlik içinde bir Ramazan ayını daha idrak ediyor. Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'deki kamplarda yaşayan siviller, zorlu koşullar altında hayat pahalılığından muzdarip şekilde evlerine dönmeyi bekliyor. 

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

'EVİMDE TEMEL YAŞAM MALZEMESİ YOK'

Hama'nın batısında kırsal bölgede Esed saldırılarından kaçarak İdlib'teki Kefer Aruk kampına sığınan Ahmed Ebu Ömer, evinde temel yaşam malzemelerinin bulunmadığını ifade etti. 

4 yıl önce evinden edilen Ebu Ömer, "Her şeye muhtacız. Burada her şeyden yoksun zorlu bir ramazan geçiriyoruz" diye konuştu. 

İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek Haberi Görüntüle

'ESKİ RAMAZANLARDA İNSANLAR DAHA MUTLUYDU'

Göç etmeden önce iyi bir hayatları olduklarını belirten Ebu Ömer, "İşsizlik nedeniyle param yok. Eski ramazanlarda insanlar daha mutluydu. Herkes arazisinde çalışıyordu. Tarlasını ekiyor, mahsulünü topluyordu. Bazen bir ay boyunca cebimizde 1 lira bile olmuyor" diye konuştu. 

Başka bir sığınmacı olan Um Ahmed ise dağlardan topladıkları otlarla yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti. Um Ahmed, "Kötü bir yaşam sürdürüyoruz. Herhangi bir şeyimiz yok. Ben yaşlı bir kadınım. Sağlıklı beslenmezsek zayıf düşeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı: 'Çeteler üniversiteleri ele geçirdi' ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı:... Haberi Görüntüle

KAMPTAKİ YAŞAM ŞARTLARI ÇOK KÖTÜ

Kamptaki yaşam şartlarının çok kötü olduğunu ifade eden Mahir Muhammed kamptaki ramazanlar ile evindeki ramazanların arasında çok fark olduğunu belirtti. 

Muhammed açıklamasında, "Şimdi ramazan olduğunu hissetmiyoruz. Çocuklarımı mutlu edecek herhangi bir şey alamıyorum." diye konuştu. 

Suriye'de artık her şeyin çok pahalı olduğunu belirten Muhammed, "İnsanların maddi durumu çok kötü. Yaşadığımız kampa kimse yardım etmiyor. Bayramda çocuklara elbise almak gerekiyor ama para yok. Temel yaşam malzemeleri yok. Her şeye rağmen Allah'a hamdolsun." sözlerini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading