Yandex Metrica

Sudan'da ateşkes bir kez daha delindi: Çatışmalar şiddetlendi!

Sudan'da ateşkes bir kez daha delindi: Çatışmalar şiddetlendi!

Sudan'da çatışmalar 15 Nisan sabahından beri devam ediyor. Ülkede defalarca ateşkes ilan edilmesine rağmen şiddet eylemleri durdurulabilmiş değil.

Dünya

23.01.2024, 20:59

Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında ateşkesin son gününde başkent yakınlarında çatışmalar devam etti.

Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Haberi Görüntüle

BAZI EVLER YIKILDI

Taraflar, başkent Hartum’un batısındaki Umdurman ile kuzeyindeki Bahri’de top ile ağır ve hafif silahlarla çatışırken bazı evler yıkıldı, bölgede yaşayanlar daha güvenli bölgelere kaçtı.

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

ÇATIŞMALAR 15 NİSAN'DA BAŞLAMIŞTI

Ordu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü HDK’nin, 2 yıl içerisinde tamamen orduya entegre edilmesini istemiş, HDK’nin ise sivil bir hükûmetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan söz savaşı ve tırmanan gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading