Yandex Metrica

Soykırıma 'dur' diyenler çoğalıyor! 4 AB ülkesi daha Filistin'i tanıyacak

Soykırıma 'dur' diyenler çoğalıyor! 4 AB ülkesi daha Filistin'i tanıyacak

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yerel bir radyoya verdiği demeçte İspanya, Malta, İrlanda ve Slovenya'nın Filistin devletini tanıyacağını açıkladı.

Gündem

12.05.2024, 11:56

Terör devleti İsrail'in 8 aydır Gazze'de soykırım yapması ve 35 bini aşkın masum Filistinliyi katletmesi üzerine harekete geçen bazı AB ülkeleri Filistin devletini tanımaya karar verdi.

İspanya'nın başını çektiği ve lobi çalışmaları yürüttüğü Filistin devletinin tanınması girişimine 4 ülke destek veriyor.

Bilkindiği üzere Filistin devletini halihazırda Bulgaristan, Polonya, Çekya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsveç olmak üzere 8 Avrupa Birliği üyesi tanıyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de bazı AB ülkelerinin Filistin'i resmi olarak tanımasını beklediğini belirtmişti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefonla bağlandı: 'Her cephede kararlı mücadele içindeyiz' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefonla bağlandı: 'Her cephede... Haberi Görüntüle

''4 ÜLKE DAHA FİLİSTİN'İ TANIYACAK''

Josep Borrell, İspanya'nın yerel radyolarından RNE'de dün gece geç saatlerde katıldığı yayında İspanya, İrlanda, Slovenya ve diğer AB ülkelerinin Filistin devletini tanıyacağı tarihin belli olup olmadığı şeklindeki soruya yanıt verdi. Borrell, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Biliyorum çünkü bana da Jose Manuel Albares İspanya Dışişleri Bakanı söyledi. İspanya 21 Mayıs'ta Filistin'i tanıyacak. Malta, İrlanda ve Slovenya da Filistin'i tanıyacak. Belçika'nın şu anda tanımayacağını biliyorum ama yine de bu olasılık da mevcut." 

Borrell, Filistin devletinin sınırlarıyla ilgili bir soruya ise "Bunu kendimiz yaratacak değiliz. BM kararlarında zaten belli." şeklinde cevap verdi.

Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek'ten son dakika açıklaması Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek'ten... Haberi Görüntüle

''NETANYAHU ÇAĞRIMIZI DİNLEMEDİ''

"İsrail ve Filistin sorununda müzakere edilmiş ve barışçıl olan çözümleri reddedenleri eleştirmek gerektiğini" vurgulayan Borrell şöyle devam etti:

"Tüm hayatımız boyunca böyle mi olacak? Netanyahu, barış çözümlerini eleştirmiyor, karşı çıkıyor. Uluslararası toplum Netanyahu'dan Refah'a girmemesini istedi ama bu çağrıyı dinlemedi."

15 Mayıs Mısır Çarşısı'nda yangın mı çıktı, neden? Mısır Çarşısı açık mı kapalı mı? 15 Mayıs Mısır Çarşısı'nda yangın mı çıktı, neden? Mısır Çarşısı... Haberi Görüntüle

SEÇİMLERİ ETKİLEYECEK

Borrell, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın dünya genelinde sonuçlarının olacağını, gerek ABD gerekse Batı dünyasındaki seçimlere de etki edeceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading