Yandex Metrica

15 Mayıs Mısır Çarşısı'nda yangın mı çıktı, neden? Mısır Çarşısı açık mı kapalı mı?

15 Mayıs Mısır Çarşısı'nda yangın mı çıktı, neden? Mısır Çarşısı açık mı kapalı mı?

Her gün binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan tarihi Mısır Çarşısı'nda bir işyerinden dumanların yükseldiği görüldü. İhbar üzerine itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Mısır Çarşısı açık mı kapalı mı? soruları ise çarşıya gitmek isteyenler tarafından sıkça soruluyor. 

Gündem

16.05.2024, 10:16

Eminönü'nde bulunan ve her gün binlerce kişiyi ağırlayan Mısır Çarşı'sında yangın paniği yaşandı. Çarşıda bir işyerinin çatısından dumanlar çıktığını görenler hemen itfiyeye haber verdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye sevk edildi. İtfaiyenin yangına müdahalesi sürüyor. 

2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

MISIR ÇARŞISI'NDA YANGIN MI ÇIKTI?

Mısır Çarşısı'nda yangın çıktı. Yangının neden çıktığına dair ise henüz yetkililerden bir açıklama yapılmadı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. 

Geminizi batırırız! Türk Donanması'ndan İtalyan gemisine müdahale: İzinsiz araştırma yapan gemi engellendi! Geminizi batırırız! Türk Donanması'ndan İtalyan gemisine müdahale: İzinsiz araştırma yapan... Haberi Görüntüle

MISIR ÇARŞISI KAPALI MI AÇIK MI?

Yangın sonrası Mısır Çarşısı'nda tedbirler artırıldı. Yangının söndürülmesinin ardından çarşıdaki işleyişin normal olarak devam etmesi bekleniyor. 

Bakan Fidan'dan kritik temas: Nijer Devlet Başkanı Tiani ile görüştü Bakan Fidan'dan kritik temas: Nijer Devlet Başkanı Tiani ile görüştü Haberi Görüntüle

MISIR ÇARŞISI HAKKINDA

Mısır Çarşısı, Eminönü'nde Yeni Camii'nin arkasında ve Çiçek Pazarı'nın yanındadır. İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biridir.

Bizans zamanında Makro Envalos adında bir çarşının aynı yerde bulunduğu rivâyet edilmektedir. Bugünkü yapı, 1660 yılında Turhan Sultan tarafından Hassa baş mimarı Kâzım Ağa'ya yaptırılmıştır. Önceleri Yeni Çarşı ya da Vâlide Çarşısı olarak anılan ve rivâyete göre Mısır'dan alınan vergilerle inşâ edilen çarşı, 18. yüzyıldan sonra bugün bilinen adıyla anılmaya başlanmıştır. 1691 ve 1940'ta iki büyük yangın tehlikesini atlatmıştır. Çarşı, son olarak 1940-1943 yılları arasında İstanbul Belediyesi tarafından restore edilmiştir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading