Yandex Metrica

Son dakika: Resmen kabul edildi! Kadınlara bir yasak daha

Son dakika: Resmen kabul edildi! Kadınlara bir yasak daha

İran Radyo ve Televizyon Kurumu, kadınların televizyonda pizza yerken görüntülenmesi ve kırmızı renkli içeceklerle poz vermelerini yasakladı. Söz konusu yasak, kadın hakları savunucularının eleştirisini aldı.

Dünya

23.01.2024, 22:00

Kadınlara yönelik yasakları sıkça tartışılan İran'ın aldığı yeni karar da tartışma yarattı. İran Radyo ve Televizyon Kurumu, kadınların pizza yerken görüntülenmesini yasakladı. Ayrıca televizyonda kırmızı renki içecekler de tüketemeyecekler.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

RESMEN YASAKLADILAR

Govorit Moskva radyosunun haberine göre İran Radyo ve Televizyon Kurumu(IRIB), pizza yiyen kadınların yer aldığı video içeriklerinin televizyonda gösterilmemesi için televizyonlara bir yazı gönderdi.

İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha kapsamlı yanıt veririz' İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha... Haberi Görüntüle

KIRMIZI İÇECEKLER DE İSTENMİYOR

Haber e göre İran'da ayrıca kızların deri eldiven giydiği, sandviç yediği veya kırmızı içecekler içtiği videoların gösteriminden vazgeçilmesi öneriliyor,. Televizyon şovlarında kadınlara çay servisi yapan erkeklerin yer aldığı görüntüler de yasaklı içerik kapsamına girdi.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

SANSÜRÜ TELEVİZYONLAR YAPACAK

IRIB yetkilileri, sakıncalı içeriği filtrelemek için kadınların ve erkeklerin ev ortamında bulunduğu videoları izleyecek, yayın akışı (streaming) sağlayan platformlar ise içeriklerdeki sansürü kendileri gerçekleştirecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading