Yandex Metrica

Son dakika: İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti

Son dakika: İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson resmen istifa ettiğini duyurdu. Johnson yeni bir Başbakan atanana kadar görevinin başında olacağını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 19:30

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başbakanlık görevi ve parti liderliğinden istifa ettiğini açıkladı. Johnson, "Muhafazakar Parti'nin kararı bu partinin yeni bir liderinin ve dolayısıyla yeni bir başbakanın olması gerektiği yönündedir" dedi.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

YENİ BAŞBAKAN SONBAHARDA SEÇİLECEK

İngiltere basınında yer alan habere göre, yeni başbakan sonbahar döneminde seçilecek. 

Diğer yandan yaşanan istifa depreminin ana sebebi olarak 'güven kaybı ve parti içi huzursuzluk' gösteriliyordu. 

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

İSTİFA DİLEKÇELERİ ART ARDA GELDİ 

Sağlık Bakanı Sajid Javid ile Maliye Bakanı Rishi Sunak dün art arda istifa ettiklerini açıklamıştı.

Javid, artık vicdanen görevine devam edemeyeceğini ve Johnson'a güven duymadığı için istifa ettiğini belirtmişti.

Sağlık Bakanı'nın istifa kararından kısa bir süre sonra da Maliye Bakanı Sunak istifa ettiğini duyurmuştu.

Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Haberi Görüntüle

TACİZ SUÇLAMASI PARTİ İÇİ GERGİNLİĞİ ARTIRDI

İki bakanın istifa kararı, Johnson'ın, Muhafazakar Parti milletvekili ve partinin Grup Yöneticisi Chris Pincher'a yönelik taciz suçlamalarından haberdar olmasına rağmen, kendisine verdiği görevden dolayı "son derece pişman" olduğu açıklamasının ardından gelmişti.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan daha önce yapılan açıklamada ise Johnson'ın Pincher'la ilgili taciz iddialarından haberdar olmadığı belirtilmişti. Ancak, daha sonra Johnson'ın, 2019'da dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde Pincher'la ilgili şikayetler hakkında bilgilendirildiği ortaya çıkmıştı.

Bakanların istifalarından hemen önce Johnson'un, Pinceher'a verdiği görev sebebiyle özür dilemiş, büyük pişmanlık duyduğunu dile getirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading