Yandex Metrica

Son dakika: G20'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden ve Macron ile bir araya geldi

Son dakika: G20'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden ve Macron ile bir araya geldi

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Biden ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa lideri Macron ile de bir araya geldi.

Dünya

23.01.2024, 20:04

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Biden ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa lideri Macron ile de bir araya geldi.

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞME BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye hazırlanıyor Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN TAZİYE MESAJI

ABD Başkanı Biden, G20 Zirvesi'ndeki ikili görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Biden ayrıca, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesi ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabası için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye ile ABD arasındaki F16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten Biden,  İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklama

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

MACRON'LA NELER KONUŞULDU?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron görüşmede, İstanbul’da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için CUmhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti. Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti. Tahıl koridorunun yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Yunanistan’ın dürüst, samimi ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini de belirtti.

İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor Haberi Görüntüle

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya'da gerçekleşen zirve öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.  Erdoğan, FETÖ terör örgütü lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesi ile ilgili soruya, "Sayın Biden ile bir görüşme durumumuz olursa bunu da yine kendisi ile konuşacağız" yanıtını vermişti.

Zirveden ilk kareler;

Erdoğan-Macron görüşmesinden ilk kareler;

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading