Yandex Metrica

Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye hazırlanıyor

Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye hazırlanıyor

Daha önce Fransa diplomatlarını ülkeden çıkaran Nijer, şimdi ise gözünü ABD askerine çevirdi. ABD'li bir yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "ABD ile Nijer arasında ABD güçlerinin ülkeden düzenli olarak çekilmesi için görüşmelerin başladığını doğrulayabiliriz" dedi

Dünya

03.05.2024, 04:31

Biden yönetimi, ABD birliklerini Nijer'den çıkarma sürecini başlattı, fakat askerlerin ne zaman, nasıl çıkacağı henüz netlik kazanmadı.

ABD'li bir savunma yetkilisi, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ile Nijer arasında birliklerin "düzenli bir şekilde kaldırılması" için görüşmelerin başladığını söyleyerek, sınır dışı etme sürecinin başlangıç aşamalarını doğruladı.

ABD'de Gazze destekçisi öğrencilere polis saldırısı! Kampı basıp gözaltına aldılar ABD'de Gazze destekçisi öğrencilere polis saldırısı! Kampı basıp gözaltına aldılar Haberi Görüntüle

ABD ORDUSU NİJER'DEN ÇEKİLİYOR

Yetkili, "ABD güçlerinin ülkeden düzenli bir şekilde çekilmesi için ABD ile Nijer arasındaki görüşmelerin başladığını doğrulayabiliriz" dedi.

ABD'li bir savunma yetkilisi, birliklerin Batı Afrika ülkesinden ne zaman çıkarılacağına dair bir zaman çizelgesi vermedi, ancak Pentagon ve ABD Afrika Komutanlığı'ndan kişilerin sınır dışı etme süreciyle ilgili görüşmelere katılacağını belirtti.

Savunma Bakanlığı, tartışmalara katılmak için Pentagon ve ABD Afrika Komutanlığı'ndan küçük bir heyet sağlıyor. Kalkış zamanlaması açısından, spekülasyon yapmak ve planlama tartışmalarının önüne geçmek istemiyoruz dedi.

Nijer, ABD ordusunun Sahra Çölü'nün kenarındaki bir bölge olan Afrika'nın Sahel bölgesindeki operasyonlarında merkezi bir rol oynamaktadır. Washington, yerel grupların El Kaide ve diğer terör gruplarının hareketlenmesinden endişe duyuyor.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE FRANSA GÖNDERİLMİŞTİ

Nijer, ülkenin başkenti Niamey'den yaklaşık 550 mil uzaklıktaki Agadez şehrinde büyük bir ABD hava üssüne ev sahipliği yapıyor. Hava üssü, insanlı ve insansız gözetleme uçuşları ve diğer operasyonlar için kullanılmıştır. ABD, 2013'te Nijer'de operasyonlara başladığından beri Nijer ordusunu eğitmek için yüz milyonlarca dolar yatırım yaptı.

Ancak Nijer ile Batılı ülkeler arasındaki ilişkiler, askerlerin Temmuz ayında batı yanlısı cumhurbaşkanını devirmesiyle yıprandı. Nijer cuntası o zamandan beri Fransız kuvvetlerine ülkeyi terk etmelerini söyledi ve bunun yerine güvenlik için Rusya'ya döndü. Bu ayın başlarında, Rus askeri eğitmenleri ülkenin hava savunmasını güçlendirmek ve Nijeryalıları kullanmak üzere eğitmek için Rus teçhizatıyla geldi.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading