Yandex Metrica

Son dakika! Avrupa Birliği, Rusya ve Belarus'a yeni yaptırımlar uyguladı

Son dakika! Avrupa Birliği, Rusya ve Belarus'a yeni yaptırımlar uyguladı

Gelen son dakika haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Belarus'a yeni ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı. Buna göre, Rus devletinin yayın organları Russia Today ve Sputnik ile onların yan kuruluşları da yasaklanacak. AB tarihinde ilk kez, savaştaki bir ülke için silah alımı ve teslimatını finanse edecek.

Dünya

23.01.2024, 18:53

Son dakika haberleri... Dünyanın gözü Ukrayna-Rusya savaşında. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birliğin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıkladı.

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

RUS ZENGİNLER DE ALINMAYACAK

Von der Leyen, yaptığı açıklamada, AB hava sahasını Rusya'nın havayollarına kapatma kararı aldıklarını belirterek, "Bu, oligarkların özel jetlerini de kapsayacak." dedi.

Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

RUSYA'YA MEDYA SANSÜRÜ

"Kremlin'in medya makinesini AB'de yasaklayacağız." ifadesini kullanan von der Leyen, Rus devletinin yayın organları Russia Today ve Sputnik ile onların yan kuruluşlarını hedef alacaklarını ifade etti. Von der Leyen, "Artık Putin'in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar." diye konuştu.

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

AVRUPA TARİHİNDE BİR İLK

Ayrıca von der Leyen, AB'nin tarihinde ilk kez savaştaki bir ülke için silah alımı ve teslimatını finanse edeceklerini açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Belarus'a da yeni ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını duyurdu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de alınacak tedbirlerle Rusya Merkez Bankası rezervlerinin yarıdan fazlasının bloke edileceğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading