Yandex Metrica

Son 10 yılın en düşük seviyesini gördü! 176 kişi hayatını kaybetti

Son 10 yılın en düşük seviyesini gördü! 176 kişi hayatını kaybetti

Son 10 yılın en düşük seviyesini gören Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de , anormal soğuk hava nedeniyle 176 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar, küresel ısınma nedeniyle aşırı hava olaylarının sıklığının ve şiddetinin artacağı konusunda uyardı.

Dünya

23.01.2024, 18:44

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi, çok sayıda evsizi öldürdüğü belirtilen olağan dışı soğuk hava ile mücadele ediyor.

Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın etti: Ya istifa ya darbe Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın... Haberi Görüntüle

SOĞUK HAVA EVSİZLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Büyüyen şehrin 20 milyonluk nüfusu, kavurucu yaz sıcağından sağanak yağışlara ve sonbaharın sonundaki kalın, zehirli dumana kadar yıl boyunca aşırı uç hava koşullarına alışkın. Ancak, soğuk hava ve şiddetli yağmurlar özellikle yoksul insanları ve evsizleri zor durumda bıraktı.

İsrail devlet televizyonu duyurdu: Refah'a saldırı ertelendi, İran'a saldırı planları onaylandı İsrail devlet televizyonu duyurdu: Refah'a saldırı ertelendi, İran'a saldırı planları... Haberi Görüntüle

AŞIRI SOĞUK NEDENİYLE 176 KİŞİ ÖLDÜ

Yeni Delhi'deki evsizlikle ilgili son rakamlara ulaşmak zor, ancak Hindistan'ın 2011 nüfus sayımına göre şehir sakinlerinin yaklaşık 47 bini sokaklarda yaşıyor. Yeni Delhi’de evsizlerle ile ilgili çalışan Bütünsel Gelişim Merkezi'nden Sunil Kumar Aledia, kentte bu yıl aşırı soğuğa maruz kalan 176 kişinin öldüğünü söyledi.

Aledia, “Bu aşırı soğuklar nedeniyle sokaklardaki birçok insan ölüyor” dedi.

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

HAVALAR NORMALİN ÇOK ALTINDA SEYREDİYOR

Öte yandan, Hindistan'ın hava durumu bürosu Yeni Delhi’nin maksimum günlük sıcaklıklarının Ocak ayının çoğu için normalin iki ile altı santigrat derece altında olduğunu duyurdu.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

2013 YILINDAN BU YANA GÖRÜLEN EN DÜŞÜK SICAKLIK

Kentte geçen hafta, Salı günü, sadece 12.1 derecelik bir sıcaklık kaydedildi. Bunun 2013’ten bu yana Ocak ayında görülen en düşük sıcaklık olduğu aktarıldı. Ayrıca, Ocak ayı için uzun vadeli sıcaklık ortalamasının 10 derece altında olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) ile iklim değişikliği modellemesi üzerine çalışan bir düşünce kuruluşu olan Bharti Kamu Politikası Enstitüsü'nden Anjal Prakash, “Bu durum normal değil. Küresel ısınma nedeniyle, aşırı hava olayları çok daha sık olacak ve gelecekte bu olayların şiddeti artacak" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading