Yandex Metrica

Sitede Ara

Servetleriyle dudak uçuklatan dünyanın en zengin isimleri yaz kampında buluştu

Servetleriyle dudak uçuklatan dünyanın en zengin isimleri yaz kampında buluştu

Bu yıl 37'ncisi düzenlenen yaz kampı, toplam servetleri 825 milyar dolar olan dünyanın en zengin isimlerini ABD’nin Idaho eyaletindeki Sun Valley'de ağırladı.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Dünyanın en zenginler listesinde başı çeken, dünyaca ünlü isimler, ABD’nin Idaho eyaletinde 37’ncisi düzenlenen ‘yaz kampı’nda bir araya geldi. Katılımcıların toplam servetleri ise 825 milyar dolar.

Korona salgınının sonrasında gerçekleşen ilk yaz kampında buluşan katılımcılar karşılıklı fikir alışverişi ve konuşmalar yaptı. Kamp, ABD’nin Idaho eyaletinde bulunan Sun Valley bölgesinde dev bir tesiste gerçekleşti

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

ZENGİNLİKLERİ DUDAK UÇUKLATAN İSİMLER

Katılımcılar arasında dünyanın en zengin ismi ve Amazon’un da kurucusu Jeff Bezos, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Microsoft’un kurucusu Bill Gates,  Apple’ın CEO’su Tim Cook da vardı. Kamp etkinliğine katılan diğer bazı isimler,  Disney’in Yönetim Kurulu Başkanı Bob Iger,  Nike’ın kurucularından Phil Knight, New York’un eski belediye başkanı ve milyarder iş insanı Mike Bloomberg, Pay-Pal’ın kurucusu milyarder Max Levchin, ve Amerikan istihbarat örgütü CIA Direktörü Bill Burns oldu. 25 milyarder ve milyonerin bulunduğu kampta, bu katılımcıların toplam serveti yaklaşık 825 milyar dolar (7.1 trilyon TL) olarak hesaplandı.

Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam mı yedi? Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam... Haberi Görüntüle

ÖZEL JETLE GELİP, UÇAKLARIN KARBON SALINIMINA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI YAPTILAR

Dünyaca ünlü isimlerin bir araya geldiği kamp için Michigan ve Kanada’nın bir bölümünü de kapsayan bölge hava sahası geçici olarak kapatıldı. İki gün süren kampta Bill Gates, cuma günü yaptığı konuşmasında milyoner ve milyarderler katılımcılara iklim değişikliğiyle daha etkili mücadele etme yönünde çağrıda bulundu. Gündeme alınan konular arasında iklim değişikliği ile mücadelede ve uçakların neden olduğu karbon salınımını azaltmak gibi kritik hususlar büyük önem taşısa da katılımcıların çoğu kampa gelirken özel jetlerini kullandı. Kampta konuşulan diğer konu başlıkları arasında kamu sağlığı, ceza yargı reformu ve küresel ekonomi vardı.

Kampın dünkü kapanış konuşmasını 101 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 8’inci kişisi olarak bilinen, 90 yaşındaki Amerikalı milyarder yatırımcı Warren Buffett yaptı. Apple’da gerçekleşen hisse artışıyla geçtiğimiz çarşamba günü serveti 128 milyar dolara yükselen Buffett, borsada rekor seviyelerdeki kapanış için iPhone yapımcılarına teşekkür etmişti. Buffett, geçen 3 yılda Apple ile servetini üçe katladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading