Yandex Metrica

Rusya'nın gaz hamlesine AB'den rest: Avrupa’da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi

Rusya'nın gaz hamlesine AB'den rest: Avrupa’da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Polonya ve Bulgaristan’ın AB üyesi komşularından gaz aldığını ve Avrupa’da Rus fosil yakıt döneminin sona erdiğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Rus enerji şirketi Gazprom, rubleyle ödeme sistemine uymadıkları için Bulgaristan ve Polonya'ya doğalgaz sevkiyatını tümüyle durdurduğunu açıkladı. Polonya'nın kamu enerji şirketi PGNiG ise Rusya’nın doğal gaz sevkiyatını durdurduğunu teyit ederek, söz konusu adımın sözleşmenin ihlali olduğunu bildirdi.

Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de Gazze ayaklanmasına katıldı Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de... Haberi Görüntüle

RUS FOSİL YAKIT DÖNEMİ SONA ERDİ

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Polonya ve Bulgaristan'ın AB üyesi komşularından gaz aldığını ve Avrupa'da Rus fosil yakıt döneminin sona erdiğini bildirdi.

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki BM binasını bombaladı İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki BM binasını bombaladı Haberi Görüntüle

''SÖZLEŞMEYE AYKIRI VE TEK TARAFLI''

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Rusya'nın ruble ödeme talebinin, sözleşmelere aykırı ve tek taraflı bir karar olduğunu belirtti.

ABD polisinden Gazze kampına şafak baskını: Çok sayıda öğrenci gözaltında ABD polisinden Gazze kampına şafak baskını: Çok sayıda öğrenci gözaltında Haberi Görüntüle

KREMLİN: RUBLE İLE ÖDEME ŞART

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gaz sevkiyatının devamı için ülkelerin rubleyle ödeme yapması gerektiğini belirterek, "Doğal gaz için ödeme tarihi geldiğinde müşteriler yeni sistemle ödemeyi reddederse başkanın kararnamesi yürürlüğe girer." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading