Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna krizine ilişkin dikkat çeken anket! Bu yıl içinde işgal edecek

Rusya-Ukrayna krizine ilişkin dikkat çeken anket! Bu yıl içinde işgal edecek

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi tarafından Avrupa'da yapılan ve toplam 5 bin 529 kişinin katıldığı online ankette, büyük çoğunluğun 2022 içinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğini düşündüğü ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 18:47

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden kriz tüm dünya tarafından yakından takip edilirken dikkat çeken bir anket yapıldı.

ECFR’nin resmi internet sitesinde yayınlanan ankette, Avrupalıların 2014'ten farklı olarak Ukrayna'daki gerilimi bir ‘Avrupa krizi’ olarak gördükleri ifade edildi. Ankete Polonya’dan katılanların yüzde 73’ü Rusya’nın bu yıl içinde Ukrayna’yı işgal edeceğini düşündüğü belirtilirken, bu oran Romanya’da yüzde 64, İsveç’te yüzde 55, Almanya’da yüzde 52, Fransa ve İtalya’da yüzde 51 ve son olarak Finlandiya’da yüzde 44 olarak açıklandı.

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

PUTİN, AVRUPA’NIN DİKKATİNİ ÇEKMEYİ BAŞARDI

Ankete ilişkin yayınlanan makalede, “Putin, Avrupa'nın dikkatini çekme girişiminde başarılı oldu, ancak bunun bir bedeli var. ECFR'nin yeni araştırmasının gösterdiği gibi, Avrupalıların yarısından fazlası Rusya'nın Ukrayna'ya yaklaşımının çeşitli alanlarda bir bütün olarak Avrupa için bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu kabul ediyor” denildi.

ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz Haberi Görüntüle

UKRAYNA SAVUNULMALI, ANCAK KİM TARAFINDAN?

Ankette en dikkat çeken soru ise Ukrayna’nın kim tarafından savunulması gerektiği oldu. Ankete katılanların çoğu, NATO'yu Ukrayna'yı savunmak için en iyi konumlanmış örgüt olarak gördü. Makalede, Rusya’nın askeri faaliyetlerinin Avrupalılar için ‘Soğuk Savaş’ı tekrar canlandırdığı ifade edilerek, “Rus işgali tehdidi, Batı'da Soğuk Savaş dönemini yeniden canlandırdı. Sonuçlar, Doğu Avrupalıların, güvenlik söz konusu olduğunda, ABD'yi tek güvenilir ortakları olarak gördükleri için AB'yi reddetmeye hazır oldukları şeklindeki popüler algıya da meydan okudu. Aslında Almanya dışında ankete katılan tüm ülkelerde çoğu kişi hem NATO'nun hem de AB'nin Rus saldırganlığına yanıt vermesi gerektiğine inanıyor” ifadelerine yer verildi.

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Haberi Görüntüle

AVRUPA OLASI BİR SAVAŞA HAZIR MI?

Ankete ilişkin yayınlanan makalede diğer dikkat çeken kısım ise Avrupa’nın Rusya ile olası bir savaşa hazır olup olmadığı oldu. Makalede, “Soğuk Savaş döneminden farklı olarak, düşman demir perde arkasındaki biri değil, gaz satın aldığınız ve yüksek teknolojili mal ihraç ettiğiniz biri. Bu, onları yalnızca potansiyel olarak AB'nin değerlerine ve mesajlarına açık hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Avrupa ekonomik baskısına karşı da savunmasız hale getiriyor. Avrupalılar artık Avrupa'da savaşın mümkün olduğunu biliyorlar ama bu tür bir savaşa hazırlar mı? Günümüzde jeopolitik gücü sadece askeri ve ekonomik güç değil, aynı zamanda acıya dayanma kapasitesi de belirliyor” denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading