Yandex Metrica

Rusya S-500'ü kullanıma aldı! İlk olarak Moskova'yı koruyacak

Rusya S-500'ü kullanıma aldı! İlk olarak Moskova'yı koruyacak

Rusya Federasyonu, merakla takip edilen S-500 Prometey (55R6M Triumfator-M) Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi’ni ilk batarya ile başlayarak kullanıma aldı. Sistem, ilk başta Moskova’yı koruyacak.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Uzun zamandır S-500 Prometey Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi (HSFS)‘nin geliştirme çalışmalarını devam ettiren Rusya, sistemin ilk bataryasını kullanıma aldı.

Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle eleştirildi Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle... Haberi Görüntüle

İKİNCİ BATARYA GELECEK YIL TESLİM EDİLECEK

Rus haber ajansı TASS'ın yer verdiği bilgiye göre, Rus Ordusu’na teslimatı yapılan ilk S-500 bataryası,başkent Moskova’nın hava sahasını korumakla görevli bir birliğe teslim edilirken, ikinci S-500 bataryasının ise gelecek sene Rus Ordusu’na teslim edileceği belirtildi.

S-500 Prometey’in canlı atış testlerinin ilk görüntüler, geçtiğimiz Temmuz ayında yayınlanmıştı. Kapustin Yar şehrindeki bir eğitim sahasında gerçekleştirilen testte S-500 Prometey (55R6M Triumfator-M) Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi, yüksek hızlı balistik hedefe karşı test edilmişti. 

Rusya Federasyonu Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Sergei Surovikin, taktik ve teknik özellikleriyle dikkat çeken S-500, için "bir taraftan da düşük yörünge uydularını hatta uzay silahlarını yok edebileceğinden, birinci nesil uzay savunma sistemi olarak kabul edilebilir. S-500 uzay savunma sisteminde ortaya konan özellikler, aerodinamik ve balistik hedeflere ek olarak hipersonik silahlarının yok edilmesini mümkün kılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Savunma Sanayii ST

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading