Yandex Metrica

Rusya S-500'ü kullanıma aldı! İlk olarak Moskova'yı koruyacak

Rusya S-500'ü kullanıma aldı! İlk olarak Moskova'yı koruyacak

Rusya Federasyonu, merakla takip edilen S-500 Prometey (55R6M Triumfator-M) Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi’ni ilk batarya ile başlayarak kullanıma aldı. Sistem, ilk başta Moskova’yı koruyacak.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Uzun zamandır S-500 Prometey Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi (HSFS)‘nin geliştirme çalışmalarını devam ettiren Rusya, sistemin ilk bataryasını kullanıma aldı.

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

İKİNCİ BATARYA GELECEK YIL TESLİM EDİLECEK

Rus haber ajansı TASS'ın yer verdiği bilgiye göre, Rus Ordusu’na teslimatı yapılan ilk S-500 bataryası,başkent Moskova’nın hava sahasını korumakla görevli bir birliğe teslim edilirken, ikinci S-500 bataryasının ise gelecek sene Rus Ordusu’na teslim edileceği belirtildi.

S-500 Prometey’in canlı atış testlerinin ilk görüntüler, geçtiğimiz Temmuz ayında yayınlanmıştı. Kapustin Yar şehrindeki bir eğitim sahasında gerçekleştirilen testte S-500 Prometey (55R6M Triumfator-M) Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi, yüksek hızlı balistik hedefe karşı test edilmişti. 

Rusya Federasyonu Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Sergei Surovikin, taktik ve teknik özellikleriyle dikkat çeken S-500, için "bir taraftan da düşük yörünge uydularını hatta uzay silahlarını yok edebileceğinden, birinci nesil uzay savunma sistemi olarak kabul edilebilir. S-500 uzay savunma sisteminde ortaya konan özellikler, aerodinamik ve balistik hedeflere ek olarak hipersonik silahlarının yok edilmesini mümkün kılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Savunma Sanayii ST

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading