Yandex Metrica

Rusya'dan bir tatbikat daha! Bayraktar TB2 cephe hattında havalandı... ABD tarafı 'anlaşmayı gizli tutun' diyor

Rusya'dan bir tatbikat daha! Bayraktar TB2 cephe hattında havalandı... ABD tarafı 'anlaşmayı gizli tutun' diyor

ABD ile Rusya arasındaki son görüşme diplomatik temasları 30 Ocak'a kadar uzattı. Ancak Ukrayna cephe hattında tansiyon düşmek bilmiyor.

Dünya

17.03.2024, 02:37

Amerikan ve Rus dışişleri bakanlarının Cenevre görüşmesi, Ukrayna cephesinde her an kopması beklenen fırtınayı biraz daha erteleyerek diplomatik süreci uzattı. ABD tarafı, Rusya'nın güvenlik taleplerine 30 Ocak'a kadar bir cevap verecek. 

Temaslara ilişkin Washington Post'ta yayınlanan bir habere göre ABD Dışişleri, Rus tarafına verilecek cevabın gizli kalmasını istedi. İddiaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dile getirdiği taleplerin Washington tarafından kabul edilip edilmediğini kamuoyuna açıklanmayacak. Durum iki ülkenin yine gizli anlaşmalar peşinde koştuklarına ilişkin şüpheleri artırdı. 

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB2 KIRIM YAKININDA

Öte yandan diplomatik cephede yaşananlar Rusya-Ukrayna sınır hattında tansiyonu düşürmedi. Her iki taraf da bir savaş çıkma ihtimaline karşı alarm durumunda. 

Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larından birinin Kırım kuzeydoğusundaki Melitopol'da görülmesi Rus tarafında heyecana neden oldu. TB2, bölgede bir süre keşif faaliyetinde bulundu. 

Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Haberi Görüntüle

RUS ORDUSUNDAN BİR TATBİKAT DAHA

Bir süredir bölgede tatbikatları sürdüren Rus ordusu ise Belarus'la ortak savaş pozlarının ardından yeni bir görüntü daha yayınladı. 

Ukrayna sınırının doğusunda bulunan Voronej kentinde icra edilen tatbikatta Rus askerleri 'nehir geçişi' ve 'bina imhası'nı çalıştı. Bu kentteki Rus garnizonu, geçtiğimiz haftalarda askerlere verilen 'Bayraktar TB2' eğitimlerine ev sahipliği yapmıştı. Bir grup Rus subay, maiyetindeki personele Türk üretimi SİHA'lara karşı alınması gereken önlemlere ilişkin eğitim vermişti. 

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

KİEV GÜÇLERİNİN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Bu tatbikata tatbikatla cevap veren Ukrayna ordusu ise zırhlı araç imhası, gemi sabotajı ve kıyı savunma eğitimlerini çalışıyor. Ukrayna askerlerine eğitimler sırasında Amerikan ve İngiliz askerleri destek veriyor. 

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

ÜLKELERİN UKRAYNA'YA GÖNDERDİĞİ SİLAHLAR

Bu arada Ukrayna ordusuna diğer ülkeler tarafından yollanan askeri desteğin miktar ve mahiyeti netleşiyor. Amerikan ordusu, Kiev'e şimdiye dek çok miktarda Javelin tanksavar füzesiyle 300 milyon dolarlık silah ve mühimmat gönderdi. Pentagon'un ayrıca Ukrayna'ya Rus menşeili Mi-17 nakliye helikopterlerinden sağlayacağı iddia edildi. 

İngiltere de tanksavar sistemi ve mühimmat yardımında bulunduğunu açıkladı. Litvanya ise Ukrayna ordusuna stinger füzeleri sağlayacağı sözü verirken Baltık ülkeleri omuzdan atılan ve hava hedeflerini vurmaya yarayan MANPADS yardımı yapıyor. Çek Cumhuriyeti'nden Ukrayna'ya top mermileri sağlandığı ileri sürülürken, İspanya ve Kanada Karadeniz'e askeri gemiler yolladı. Tüm bunların yanında Ukrayna ordusunda stratejik silah Bayraktar TB2 SİHA'ları bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading