Yandex Metrica

Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı

Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı

Aylardır abluka altında olan ve yoğum bombarımana maruz kalan Gazze'de sabah saatlerinde 14 yaş altı çocuk ve kadınların güneyden kuzeye geçmesine izin verildiği asılsız söylentilerinin yayılması üzerine binlerce Filistinli Gazze Şeridi'nin kuzeyine geçmek için Deir al-Balah ilinin sahil bölgesinde toplandı.

Dünya

24.04.2024, 03:01

ABD başta olmak üzere birçok batılı ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in saldırıları 6 aydır devam ediyor.

Şu ana kadar 34 bine yakın masum Filistinliyi katleden İsrail'in saldırılarına maruz kalanların yüzde 72'si kadın ve çocuk.

Abluka altındaki Gazzeliler bulaşıcı hastalık kriziyle de karşı karşıya. İşte Gazze'deki son gelişmeler.

El Fetih ve Hamas'tan 'ulusal birlik' uzlaşısı: Ortak komiteler yeniden faaliyete geçecek El Fetih ve Hamas'tan 'ulusal birlik' uzlaşısı: Ortak komiteler yeniden... Haberi Görüntüle

MÜLTECİ KAMPI BOMBALANDI

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nuseyrat Mülteci Kampının kuzeybatısında El-Arabi ailesine ait ev bombalandı. Kanlı saldırıda 3 Filistinlyaşamını yitirdi. Bazı Filistinlilerin de yaralandığı belirtilirken, buna ilişkin sayı verilmedi.

Gazze'nin bir başka yüzü: Kayıplar, enkaz altında kalanlar ve toplu mezarlar Gazze'nin bir başka yüzü: Kayıplar, enkaz altında kalanlar ve toplu... Haberi Görüntüle

DERİN ÇUKURLAR OLUŞTU

Nuseyrat'ın kuzeybatısındaki Yeni Kamp bölgesinde bulunan Hasan el-Benna Camisi de düzenlenen saldırıda tamamen yıkıldı. İsrail ordusunun, kampın kuzeyindeki Ard el-Müfti bölgesine attığı roketler sonucu ise bölgede derin çukurlar oluştu.

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Haberi Görüntüle

GAZZE'DE UMUDA YOLCULUK

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarını 191 gündür sürdürüyor. Sabah saatlerinde 14 yaş altı çocuk ve kadınların güneyden kuzeye geçmesine izin verildiği asılsız söylentilerinin yayılması üzerine binlerce Filistinli Gazze Şeridi'nin kuzeyine geçmek için Deir al-Balah ilinin sahil bölgesinde toplandı.

SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek tek gözaltına alınıyor SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek... Haberi Görüntüle

ENKAZLAR ALTINDA BİNLERCE ÖLÜ VAR

Enkazların altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastaneler, ibadethaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı yok edildi. Bilindiği üzere terör devleti İsrail, 11 Nisan'dan bu yana Nuseyrat Mülteci Kampına yönelik saldırılarını sürdürüyor.




Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading