Yandex Metrica

Rusların cephede çektiği filme kimse inanmadı! İki hurda araç koyup hikaye uydurdular

Cephe hattında propaganda savaşı sürüyor. Donetsk'te iki aracın Ukrayna ordusunca bombalandığını iddia eden Rus muhabir, araçlarda niçin plaka bulunmadığını, birinin yanarken diğerinde neden çizik bile olmadığını açıklayamadı.

Dünya

23.01.2024, 18:51

Ukrayna doğusuna Rus ordusunun yerleşmesi sonrası Moskova, işgali genişletmek için propaganda savaşına hız verdi. Bu kapsamda Ukrayna ordusunca yoğun saldırılar gerçekleştiği ve bombardımanlar sonucunda sivillerin öldüğü iddiaları Rusya kaynaklı sitelerde yoğun olarak işleniyor. 

'False flag' (sahte bayrak) operasyonlarının birinci aşaması olarak görülen kurgu görüntülerin sonuncusu Donetsk'te çekildi. Bir Rus muhabir, yoldan geçmekte olan iki adet sivil aracın Ukrayna ordusunun top atışları sonucu hasar aldığını ve araçlarda bulunan 3 kişinin öldüğünü iddia etti. 

Ancak plakaları bulunmayan iki adet aracın oraya muhtemelen hurdalıktan alınıp getirildiği dikkatlerden kaçmadı. Muhabirin araç yakınında patladığını iddia ettiği top mermisi bir miktar çukur oluştururken ne araç içerisinde ne de dışında insan kanına ait herhangi bir iz görülmedi. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

BİRİ PATLAMIŞ DİĞERİNDE ÇİZİK YOK

Top mermisinin yakınlarda patlamasıyla birlikte arkada bulunan aracın nasıl olup da alev aldığı ve tamamen yandığı ise bilinmiyor. Arkadaki aracın bütünüyle yanmasına yol açan yoğun patlama her nasılda öndeki minibüste bir çiziğe bile yol açmamış. Üstelik araçların yoğun şarapnel izi verme amacıyla birileri tarafından kurşunlanmış olduğu da görülüyor. 

Yani "Ukrayna ordusu bölgede katliam yapıyor" algısı oluşturma amacıyla hazırlanmış bu 'amatör' görüntü, beklediği etkiyi yaratamadı. Önümüzdeki günlerde Donbas'ta konuşlu Rus propaganda birimlerinin daha 'nitelikli' çalışmalara imza atması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading