Yandex Metrica

Putin konuştu Çeçen Lider Ramazan Kadirov ağladı

Putin konuştu Çeçen Lider Ramazan Kadirov ağladı

Putin Ukrayna'nın işgal edilen topraklarında yapılan referandumun ardından 4 bölgenin ilhak edileceğini açıkladı. Putin Moskova'daki basın toplantısında konuşurken Çeçen lider Ramazan Kadirov gözyaşlarına hakim olamadı.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Rusya'nın işgal altındaki Ukrayna'da Donbass, Herson ve Zaporijya bölgelerinin ilhakı için düzenlediği referandumlardan 'evet' kararı çıktı. Putin kısmi seferberliğin ardından işgal ettiği 4 bölgeyi ilhak etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Moskova'da yaptığı konuşmada 4 bölgenin ilhakını resmen açıkladı. Putin ilhak kararını açıklarken Çeçen lider Ramazan Kadirov'un ağlaması dikkat çekti.

,

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü Haberi Görüntüle

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin şu şekilde konuştu:

Ukrayna topraklarındaki insanlar referandumda tercihini yaptı. Bugün Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya alınmasıyla ilgili anlaşmaları imzalayacağız. Bu temel ve insanı bir haktır. Donetsk'te, Luhansk'ta, Zaporijiya ve Herson'da milyonlarca insan kararını vermiştir. Onlar artık bizim vatandaşımız. Bizim ortak geleceğimizi hiçkimse elimizden alamaz. Luhansk, Donetsk, Zaproijya ve Herson Rusya'nın parçasıdır, bu konu müzakere edilmeyecektir.

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere... Haberi Görüntüle

DONBAS'A ASKER GÖNDERMİŞTİ

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ve Çeçen ordusu Ukrayna Savaşı'nda Rusya'nın yanında yer alıyor. Kadirov, Rusya tarafından Çeçenistan'da kurulan "kukla" rejiminin bir parçası olarak görülüyor. Ukrayna'nın işgal edilmesinde Putin'e destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov, askerlerini Donbas'a gödnermişti. Cephede istediği şekilde ilerleyemeyen Kadirov ses kaydı göndererek Putin'den özür dilemişti. İngiliz DailyMail gazetesi Kadirov'un Putin'e gönderdiği ses kaydını ortaya çıkarmıştı. Ses kaydında şu ifadeler yer alıyordu:

Yoldaş başkanım, başkomutanım...
Senin mütevazı uşağın olduğumu ve senin için hayatımı feda etmeye hazır olduğumu daha önce defalarca kez söyledim.
Ama ölen savaşçılarımıza bakmaya tahammül edemiyorum.
Savunma bakanlığı güçlerimiz, ulusal muhafızlarımız ve diğerleri... 
Sizden her şeye gözlerinizi kapatmanızı ve bir iki gün içinde tüm bunları bitirmemize izin vermenizi rica ediyorum.
Devletimizi ve milletimizi ancak bu kurtarır, bu benim en büyük inancımdır.

PUTİN'İN MANEVİ OĞLU

Ukrayna şehirlerinin 'Nazilerden ve haydutlardan kurtarılması gerektiğini' ileri süren Kadirov, kendisini Putin'in manevi oğlu olarak lanse ediyor. Kadirov'un elde edilen son ses kaydı, Çeçen milis destekli Rus ordusunun sahada yaşadığı hezimeti bir kez daha gözler önüne serdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading