Yandex Metrica

Putin'den Snowden'a Rus vatandaşlığı! ABD’deki gizli dinlemeleri ortaya çıkarmıştı

Putin'den Snowden'a Rus vatandaşlığı! ABD’deki gizli dinlemeleri ortaya çıkarmıştı

Rusya lideri Putin, ABD'deki kamu aleyhine gizli dinleme faaliyetlerini deşifre eden ve Haziran 2013'ten bu yana Rusya'da yaşayan Edward Snowden'a Rus vatandaşlığı verdi.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'dan ABD'ye kızdıracak bir hamle geldi. Putin, ABD'de kamu aleyhine gerçekleştirilen faaliyetleri deşifre ederek dünya genelinde büyük ses getiren Edward Snowden'a Ruya vatandaşlığı verdi. Putin'in imzaladığı kararnamede Haziran 2013'ten bu yana Rusya'da ikamet eden Snowden'a Rusya vatandaşlığı verildiği ifade edildi. 

İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri Haberi Görüntüle

GİZLİ BİLGİLERİ MEDYAYA SIZDIRMIŞTI

21 Haziran 1983 doğumlu ABD vatandaşı Edward Snowden, 2013'te Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'na (NSA) ait bir dizi belgeyi Washington Post ve Guardian gazetelerine sızdırmıştı. Bu belgeler, NSA'in ABD'de ve dünyada yapılan milyonlarca telefon görüşmesini ve yabancı liderleri izlediğini ortaya çıkarmıştı. Sızdırmanın ardından Rusya'ya sığınan Snowden, 9 yılı aşkın bir süredir bu ülkede ikamet ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading