Yandex Metrica
SON DAKİKA
Politico Macron'a şans vermedi: Cumhurbaşkanlığına mal olabilir

Politico Macron'a şans vermedi: Cumhurbaşkanlığına mal olabilir

Fransa'da emeklilik yaşının 64'e yükseltilmesini öngören emeklilik reformuna karşı protestolar devam ederken ABD merkezli Politico gazetesinde dikkat çeken bir analiz yayımlandı. Politico, emeklilik reformunun Macron'un cumhurbaşkanlığına mal olabileceğini yazdı.

Dünya

23.01.2024, 20:35

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından önerilen ve milyonlarca vatandaşın sokağa çıkmasıyla sonuçlanan emeklilik reformu yasası gündemdeki yerini koruyor. Emeklilik yaşını 62'den 64'e yükseltecek olan yasa Senatoda yapılan oylama sonucu 112'ye karşı 195 oyla kabul edilirken Macron eleştiri oklarının hedefi haline geldi. 

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Havadan 8 ton insani yardım... Haberi Görüntüle

'MACRON'UN CUMHURBAŞKANLIĞINA MAL OLABİLİR'

Fransa'da emeklilik reformu karşıtı protestolar ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilgili bir analiz yayımlayan Politico, emeklilik reformunun Macron'un cumhurbaşkanlığına mal olabileceğini belirtti. 

Politico, bugün son oylamanın yapılacağına ddikkat çekerken 'Macron, milletvekilleri hükümetin son derece popüler olmayan emeklilik reformuyla ilgili son oylamaya hazırlanırken Perşembe günü bir hesaplaşma anı yaşayacak' ifadelerini kullandı.

ABD gazetesinin haberinde, ayrıca  'Macron'un ikinci döneminin en önemli parçası olan tartışmalı yasa tasarısı, sendikaların önderliğindeki ülke çapında haftalarca süren protestoları ateşledi ve Ulusal Meclis'te hem aşırı sol hem de aşırı sağ tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı' ifadelerine yer verildi.

KKTC'den BM Barış Gücü'ne eleştiri: '60 yıldır statükonun bekçiliğini yapıyor' Haberi Görüntüle

MACRON PARLAMENTOYU DEVRE DIŞI MI BIRAKACAK?

Macron'un oylamada istediği sonucu alamayabileceğini yazan Politico şu değerlendirmede bulundu:

Macron'un Ulusal Meclis'te yeterli desteğe sahip olmayabileceği ve Fransa'da siyasi bir fırtına başlatabilecek bir hareketle parlamentoyu devre dışı bırakmak için anayasal bir manevrayı seçebileceği yönünde spekülasyonlar artıyor.

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil' Haberi Görüntüle

MACRON İÇİN ÇOK RİSKLİ

Macron'un meclis kararını baypas etmesinin çok riskli olduğuna dikkat çeken Politico, böyle bir durumda milletvekillerinin 24 saat içinde gensoru önergesi verme hakkına sahip olduklarını belirtti.

Politico, ayrıca, bunun Macron için en kötü ihtimal olacağını vurguladı ve 'Parlamento oylamasını kaybetmek, ikinci dönem için adaylığını Fransa'nın emeklilik sisteminde reform vaatlerine bağlayan Fransız cumhurbaşkanı için çarpıcı bir yenilgi olacaktır' ifadelerini kullandı. 

İsrailli aşırı sağcı bakan Ben-Gvir'den Filistinli çocuğu öldüren polise destek:... Haberi Görüntüle

TARTIŞMALI YASA KABUL EDİLDİ

Fransa'da kitlesel protestolara yol açan tartışmalı emeklilik reformu yasa tasarısı Senato'da, 114'e karşı 193 oyla kabul edildi. 38 Senatör çekimser kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading