Yandex Metrica

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısına karşılık vereceklerini duyurdu. Gantz, “Bize uygun olacak şekil ve zamanda İran'a bedelini ödeteceğiz.”  dedi. 

Dünya

25.04.2024, 18:48

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısına uygun zamanda karşılık vereceklerini ilan etti. 

“İsrail dünkü İran saldırısını atlatabilmesini sağlayan stratejik ittifak ve bölgesel işbirliğini güçlendirmeli.” ifadelerini kullanan Gantz, İran'ı İsrail için bir “tehlike” olarak niteledi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan tepki çeken açıklama: İsrail'in tam güvenlik elde etme hakkı var Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan tepki çeken açıklama: İsrail'in tam güvenlik... Haberi Görüntüle

"İRAN'A BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ"

Gantz, İran'a karşı bölgesel bir koalisyon kuracaklarını belirterek, “Bize uygun olacak şekil ve zamanda İran'a bedelini ödeteceğiz.” ifadelerine yer verdi.

İsrail medyası ise Gantz'ın bu açıklamasını, İsrail'den İran'a karşı “hızlı bir misilleme yapılmasını desteklemediği” yönünde yorumladı.

Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte böyle gördü: Siyasi sembolizm Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte... Haberi Görüntüle

⁠İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading