Yandex Metrica

PKK yandaşları Belçika'da terör estirdi: Brüksel'de Türk vatandaşlarına saldırı

PKK yandaşları Belçika'da terör estirdi: Brüksel'de Türk vatandaşlarına saldırı

Terör örgütü PKK yandaşları Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türk vatandaşlarına ve iş yerlerine saldırdı. Terör örgütü yandaşlarının gruplar halinde Türklere saldırıp ait ev ve iş yerlerine zarar vermesine Türkiye'de sert tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya Belçika'da Türk vatandaşına yönelik PKK saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Sırakaya 'Bu alçak saldırıya karşı suskun kalmamız asla düşünülemez' dedi.  

Dünya

21.04.2024, 12:06

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelen terör örgütü yanlıları Türklerin yoğun yaşadığı bölgere giderek sloganlar atarak taşkınlık çıkarttı. 

Başkent Brüksel’e yaklaşık bir saat kadar uzaklıktaki Heusden-Zolder'de nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralar ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur attı. Sloganlar da atan PKK yandaşları, Türk asıllı vatandaşların yoğunluklu yaşadığı caddeden geçti.

Türkler, gruba tepki gösterdi. Bunun ardından arbede yaşandı. Bazı araçların ateşe verildiği olay mahalline çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı: 'İsrail'i üzmeyin' New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı:... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAN TERÖR DESTEKÇİLERİ DESTEĞE GİTTİ

Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinden toplanarak gelen diğer terör örgütü yanlıları da bölgedeki terör yandaşlarıyla gruplar kurarak Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki Türk vatandaşlarına yönelik saldırılar düzenledi. Bölgeye çok sayıda polis sevk edildiği belirtilse de terör örgütü yandaşlarının bazı iş yerleri ve temsilcilikleri ateşe verdiği belirtiliyor.

Terör örgütü yandaşlarının vandallığını anlatan Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, "Türklerin yoğun yaşadığı bölgeye terör elebaşı bayraklarıyla insanlarımızı provoke etmek için konvoy düzenlediler. Bir Türk asıllı vatandaşımız tepki gösterince arabadan inip darp ediyorlar" ifadelerini kullandı. 

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN TÜRKLERE YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Zafer Sırakaya, Belçika'da Türk vatandaşına yönelik saldırıya ilişkin, "Bu alçak saldırıya karşı suskun kalmamız asla düşünülemez. Saldırıyı gerçekleştiren terör destekçileri hakkında yürütülecek hukuki süreci yakından takip edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" ifadesini kullandı.

Sırakaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa'nın göbeğinde "etnik" kökeni nedeniyle vahşi ve çağ dışı bir tutumla bir insanın, vatandaşın saldırıya uğramasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Saldırıya suskun kalmalarının asla düşünülemeyeceğini bildiren Sırakaya, şunları kaydetti:

"Bu saldırıyı gerçekleştiren terör destekçileri hakkında yürütülecek adli ve hukuki süreci de yakından takip edeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Irkçı, ayrımcı, İslam düşmanı, hastalıklı düşünceler ve bu düşüncelerden beslenen kirli yapılara karşı uluslararası, keskin ve net yaptırımların yürürlüğe girmesi hususunda Türkiye ve AK Parti hükümeti olarak tüm organlarımızla mücadelemiz devam edecektir."

Öte yandan, Sarıkaya, başkent Brüksel'de terör örgütü PKK sempatizanlarının saldırısında yaralanan Aydın Kamalak'ı telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Zafer Sırakaya, görüşmede, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Avrupa'daki Türk toplumunun yanında olacaklarını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading