Yandex Metrica

Petrol hırsızı ABD ve YPG işbaşında! Suriye'de yüzlerce askeri araçla petrol vurgunu yaptılar

ABD ve YPG'nin son görüntüler kirli işbirliğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. ABD'nin Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrol ettiği bölgelerde yüzlerce askeri araçla petrol kaçırdığı görüntüler ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Suriye Petrol Bakanlığı, ABD ve YPG/PKK'nın ülke petrolünün yüzde 83'ünü kaçırdığını duyurdu. ABD ve YPG'nin petrolü askeri araçlarla kaçırdığı anlar görüntülendi. 

Suriye Petrol Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada, 9 Ağustos'ta ABD güçlerini ülkedeki petrol rezervlerinin çoğunu çalmakla sorumlu tutuldu. İddiaya göre, 2022 itibarıyla günlük 80,3 bin varil petrol üretildiği belirtilirken, ABD ve terör örgütü YPG/PKK'nın her gün 66 bin varil petrolü kaçırdığı ifade edildi.

Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan uçak kameralara böyle yansıdı Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan... Haberi Görüntüle

3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam çok yakında 3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam... Haberi Görüntüle

PARALI ASKERLER SURİYE PETROLÜNÜN BÜYÜK KISMINI ÇALIYOR 

Açıklamada, "ABD işgal güçleri ve onun desteklediği 'paralı askerler' doğu bölgesinde işgal altındaki alanlarda her gün 66 bin varil çalıyor" denildi. Bu miktarın Suriye petrolünün yüzde 83'üne denk geldiği belirtildi. Bakanlığın verilerine göre Suriye petrol sektörü, ABD'nin petrol vurgunları nedeniyle savaşın başlangıcından bu yana 105 milyar dolar zarara uğradı.

Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı başladı Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı... Haberi Görüntüle

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

KAÇAK YOLLARLA ÜLKEYE SOKULUYOR

Rus helikopteri tarafından Rakka'da çekildiği iddia edilen görüntülerde, YPG/PKK ile kirli işbirliği yürütrn ABD ordusunun yüzlerce araçla Irak'a petrol kaçırdığı görüldü. Suriye'nin kuzeydoğusunu işgal eden ABD, yağmaladığı petrolü Al-Velid Sınır Kapısı'ndan Irak'taki askeri üslerine kaçak yollardan ülkeye soktuğu iddia edildi.

Suriye'nin Haseke kentindeki yerel kaynaklar ise, 6 Ağustos'ta ABD ordusunun yağmaladığı düzinelerce petrol tankerini ülke dışına kaçırdığını ve bunun o hafta yapılan ikinci petrol sevkiyatı olduğunu duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 Temmuz'da ABD hükümetini Suriye'nin doğal kaynaklarını sürekli olarak yağmalamayı durdurmaya çağırmıştı.

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

SADECE PETROL ÇALMIYORLAR BUĞDAYI DA YAĞMALIYORLAR 

Suriye'de 2022'nin ilk yarısındaki petrol üretim miktarı 14,5 milyon varil olarak açıklandı. Bu da günlük ortalama 80,3 bin varile denk geliyor.

ABD ordusunun dünya gıda kriziyle kasıp kavrulurken Suriye'nin doğusunda ülke buğdayını yağmaladığı da belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading