Yandex Metrica

DOLAR

32.46

%0.01 expand_less

EURO

34.83

%-0.4 expand_more

ALTIN

2438.60

%0 expand_less

BIST

9915.62

%2.05 expand_less

BTC ($)

63787.12

%-0.2 expand_more

Paşinyan pes etti: Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazırız

Paşinyan pes etti: Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazırız

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'ı da içeren Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanımaya hazır olduğunu ifade etti. Ermenistan'ın Azerbaycan'la yoğun diyalog vasıtasıyla barış anlaşması imzalayabileceğini ifade eden Paşinyan, barış anlaşması taslak metninde Washington'da üzerinde anlaşılan konuların yansıtılması gerektiğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:56

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 2020 yılında Dağlık Karabağ Savaşı'nın sonucunda Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Dağlık Karabağ'ın, Azerbaycan'ın toprağı olduğunu resmen kabul etti.

Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü hakkında konuşan Paşinyan, Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın 86 bin 600 kilometrekarelik toprak bütünlüğünü tanımaya hazır olduğunu, bunun Karabağ bölgesini de içerdiğini kaydetti.

Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Haberi Görüntüle

''BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAYABİLİRİZ''

Ermenistan'ın Azerbaycan'la yoğun diyalog vasıtasıyla barış anlaşması imzalayabileceğini ifade eden Paşinyan, barış anlaşması taslak metninde Washington'da üzerinde anlaşılan konuların yansıtılması gerektiğini belirtti.

Paşinyan, ulaştırma yollarının tekrar açılması konusunda Azerbaycan'la ortak bir anlayışa gelinmesi halinde bunun barış anlaşmasına olumlu katkıda bulunabileceğini belirtti.

Paşinyan: Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazırız - 1

Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Haberi Görüntüle

''1975 YILINDAKİ HARİTA TEMEL ALINABİLİR''

Sınırların belirlenmesi konusuna da değinen Paşinyan, bu konuda 1975 yılı haritalarının temel alınabileceğini ifade etti.

Öte yandan Paşinyan, 25 Mayıs'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in arabuluculuğunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading